Foil

Producten 1-24 van 179

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 179

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Foil kopen - Telstar Surf

Een nieuwe discipline in de watersport, hydrofoilen. Het foilen bestaat al langer maar er is nooit doorgepakt met het ontwikkelen van geschikt materiaal, tot een aantal jaar geleden. De hydrofoil lift jou samen met je gear uit het water waardoor je smooth door het water glijd en het voelt alsof je vliegt. Het grote voordeel van foilen is dat je nog sneller het water op kan door het wegnemen van de meeste weerstand. Of je nu windsurfer, kitesurfer, zeiler of supper bent. Voor elke discipline is foilen volop in de ontwikkeling.

Waar bestaat een hydrofoil uit?

De hydrofoils bestaan uit vier onderdelen, namelijk: de foil mast, de front wing, de back wing en de foil fuselage.

Foilmast

De foil masten zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Carbon is stijver en duurder maar biedt betere performance. Aluminium is goedkoper en minder stijf. De foilmasten zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. Kortere masten zijn gemakkelijk te gebruiken maar hebben als nadeel dat je snel een golf raakt. Langere masten bieden meer lift.

Front wing

De front wing zorgt voor de lift. Hoe groter de wing hoe meer lift over het algemeen. Natuurlijk spelen ook profiel, dikte en materiaal een grote rol.

Back wing

De voorste foil wing wordt in evenwicht gehouden door de foil stabalizer, de back wing. De back wing bepaalt de horizontale stabiliteit. Bij de windfoil zie je ook vaak een verticale stabilizer. Deze is nodig om de zijwaartse druk van de windsurfer aan te kunnen.

Foil fuselage

De foil fuselage verbindt de aan de onderkant de front wing en backwing. De krachten die op een foil fuselage komen zijn enorm. Hierdoor is carbon het meest geschikte materiaal. Een langere fusleage is gemakkelijker om te varen als een korte omdat er meer stabiliteit gecreëerd wordt.

Windsurf Foilen

Windfoilen is een nieuwe hype aan het worden in de watersport wereld en ook windsurfen ontkomt er niet aan. Spectaculaire wedstrijden en varen met weinig tot geen wind. Het kan allemaal met een hydrofoil set. Je hebt speciale windsurfboards die volledig gericht zijn op het hydrofoilen maar ook freeride, race en slalom boards die ready to foil zijn. Met de ready to foil boards kun je met een normale vin en een hydrofoil varen op een board. Een windsurf foilboard heeft een dubbele Tuttlebox. Dit is gedaan omdat er veel druk op de foil komt te staan tijdens het varen en jij het liefst niet met  een kapotte foil aan wal stapt.

Omdat foilen een speciale discipline is heeft de windsurf foil discipline ook speciale zeilen nodig om goede prestaties te kunnen leveren op het water. Er zijn freeride en race zeilen voor het foilen. Normale freeride zeilen kunnen goed gebruikt worden tijdens het foilen.

Kitesurf foilen

Kitefoilen begint een nieuwe discipline te worden in de kitesurf wereld. Met weinig wind vlieg je al over het water als anderen nog op de wind staan te wachten. Met een hydrofoil maak je snelheid door de ongekende lift die onstaat. Deze lift zorgt ervoor dat je geen last hebt van golven en choppy condities.

Voor het kitefoilen is er geen aparte kite nodig alhoewel het wel een stuk makkelijker gaat met een foilkite. Lightwind kites kunnen ook goed gebruikt worden doordat deze kites weinig gewicht hebben en toch veel power geven tijdens het varen.

Sup foilen

SUP foilen wordt steeds populairder door de grote ontwikkelingen in het materiaal waardoor de sport toegankelijker is geworden. Vanaf nu zul je geen last hebben van golven en choppy condities maar glijd je makkelijk en snel door het water dankzij de foil die een enorme lift geeft. Ook is het mogelijk om op vlak water te varen.

Wing surfen

De ontwikkelingen op het gebied van het wing surfen gingen al snel maar met de opkomst van de foil is het niet meer te stoppen. Grote merken zijn bezig om de beste foils te maken op technisch gebied.

Voor het foil wing surfen heb je een foil wing, foil boom en een foil board nodig.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.