Directional kiteboards

Filteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Slice Bamboo foil
  F-One Slice Bamboo foil
  € 925,00
  F-One
 2. Shadow 5´6
  F-One Shadow 5´6
  € 1.125,00
  F-One
 3. Mitu Mont.Proflex 21
  F-One Mitu Mont.Proflex 21
  € 1.125,00
  F-One

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Directional kiteboard kopen

Ben jij opzoek naar een directional kiteboard? Hier lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een directional kiteboard. Directional kiteboards zijn steeds populairder aan het worden. In de golven lekker aan het spelen met je directional wave board. Genieten! Elke golf is weer een nieuwe ervaring. Het gevoel tijdens het varen met een directional kiteboard, ook wel wave kiteboard of kite surfboard genoemd, is een hele andere beleving in vergelijk met alle andere twintip kiteboards. Het dynamische gevoel onder je voeten van de golf in combinatie met de kite boven je geeft waanzinnige vrijheid. Kiters die lekker aan het wave riden zijn willen liever niks anders meer.

Directional kiteboards voor in de golven of vlak water

Er zijn verschillende soorten directional kiteboards. Zo gebruik je directional kiteboards voor in de golven of op vlak water. De wave kiteboard die gebruikt worden voor in de golven zullen voorzien zijn van meer rocker. Hoe meer rocker, kromming in het board, hoe speelser het board aanvoelt en je door de golfen kunt snijden. Het stuurt gemakkelijker, duikt minder snel en licht los op het water. Echter is de 'snelheid' van een board met veel rocker een nadeel. Een waveboard met minder rocker vaart namelijk veel sneller. Ook is hoogtelopen met een vlak directional board eenvoudiger, het board bied meer weerstand op het water. Uiteindelijk zijn de meeste kiters opzoek naar een combinatie van die twee eigenschappen.

Naast wave kiteboards, zijn er ook freestyle directional kiteboards. Freestyle directional kiteboards bieden meer pop dan een surfboard. Hierdoor is het gemakkelijker om je board uit het water te poppen en sprongen te maken. Daarnaast draaien deze kiteboards makkelijker, wat de freestyle kiteboards uitermate geschikt maakt voor de meeste gekke tricks.

De shape van een wave kiteboard 

Net zoals bij golfsurfboards hebben de kite waveboards ook verschillende tails (ook wel staart genoemd). De tail van een board is erg belangrijk voor het bepalen van de prestaties op het water. De tail zorgt er onder andere voor hoe het water onder het board stroomt en verlaat. Er zijn over het algemeen drie soorten tails, namelijk die jou de eigenschappen van de directional kiteboard meegeven:

 • Round tails: Een directional board met rondere staart zorgt voor wat meer voorspelbaarheid, controle en grip. Dit uit zich in algehele prestaties waarmee iedereen overweg kan.
 • Square tails: De boards met een wat vierkantere tail zorgen ervoor dat je makkelijker golfjes kan meepakken. Eenmaal op de golf zal je board lekker levendig aanvoelen bij het maken van turns. Ideaal voor als je de golven op gaat!
 • Swallow tails: Als laatste hebben we de kiteboards met swallow tail. Deze combineert de voorspelbaarheid van een ronde tail met het levendige gevoel van een square tail. Heerlijk allround kiten dus!

Waven zonder of met straps 

Naast de drie verschillende soorten wave kiteboards kunnen we met- of zonder straps het water betreden. Vooral wanneer je nog niet bekend bent met dit type kiteboard raden wij aan om met straps te varen, ook wel voetbanden. Dankzij de straps op je golfsurfboard vlieg je niet zomaar van je board wanneer je een golfje meepakt. Ben je wat meer gevorderd en op zoek naar uitdaging? Dan is het zeker de moeite waard om strapless te gaan wave riden, de feeling is compleet anders en geeft je een vrij gevoel op het board. Als je bang bent om je board te verliezen is het altijd mogelijk om een leash te bevestigen aan je directional kiteboard. 

Hoe behoud je grip op je directional kiteboard 

Wanneer je nog nooit op een surfboard of directional hebt gestaan is dit een doodnormale vraag. Er zijn twee verschillende dingen die je kan doen om de grip op je directional board te behouden. Als allereerst hebben we de surfpads. Deze pads bevestig je eenmalig op je surfboard en hoef je er nooit weer af te halen. Het voordeel van de surfpad is dat deze een betere grip levert dan wax, wel is het iets zwaarder. Daarnaast kunnen we ook wax aanbrengen. Dit dien je elke keer te doen zodra je het water op gaat, dit kost dus net wat meer tijd dan de surfpads eenmalig bevestigen. Voordeel van wax is dat het een directere board feeling geeft en eenvoudig te verwijderen is.

Merken van directional kiteboards 

Bij Telstar Surf is er een ruime keuze in verschillende merken van directional kiteboards. We hebben in onze (online) shop onder andere: Airush, Brunotti, Cabrinha, Duotone, F-One, Naish, North & Reedin. Dus neem eens een kijkje en wie weet ligt jouw favoriet merk in combinatie met het type board er wel tussen!

Niet opzoek naar een directional board? Bekijk hier dan de foilboards en twintip kiteboards.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.