Kitefoils

Kitefoils

Kitefoil kopen

Ben jij van plan om te beginnen met kitefoilen? Dan ben je bij Telstar Surf aan het juiste adres voor kite foil advies en materiaal. Een uitgebreid assortiment gecombineerd met kennis maakt dat wij in staat zijn specialistisch advies te geven. Benieuwd wat Telstar voor jou kan betekenen? Kom dan langs in onze winkel of neem contact op!

Waar bestaat een kitefoil uit?

Een kitefoil bestaat uit drie verschillende onderdelen, namelijk de mast, fuselage en wings. Hieronder lees je een beknopte samenvatting van elk onderdeel.

Kitefoil mast

De kitesurf hydrofoil mast is een essentieel onderdeel voor kite foilen. De mast verbindt namelijk je kitefoilboard met de fuselage en wings. Een groot probleem waar de meeste kiters tegenaan lopen is de lengte, want welke is geschikt voor jou?

Als vuistregel kan je stellen dat een kortere mast van rond de 60cm ideaal is voor het leren van kitesurf foilen. Een gemiddelde lengte van 75cm is allround en breed inzetbaar. Mocht je willen race foil kiten, dan is een langere mast van 90cm geschikt. Dit is uiteraard een groffe schatting voor de gemiddelde kiter. Voor op maat gemaakt advies raden wij aan contact op te nemen of langs te komen in onze kite shop.

Kitefoil fuselage

Dit is wellicht het meest onderschatte onderdeel van de kitefoil. De Fuselage verbindt aan de onderkant de frontwing en stabilizer. De krachten die worden uitgeoefend op een foil fuselage komen zijn enorm. Carbon is daarom het meest geschikte materiaal. In de regel geldt dat een langere fuselage gemakkelijk is dan een korte, omdat het daardoor een stabielere foil wordt.

Kitefoil wings

Als laatste hebben we ook nog de wings. Letterlijk vertaald als "vleugels". Aan de fuselage bevinden twee foil wings, namelijk een front- en backwing.

De frontwing dient voor de lift van je foil. In het algemeen levert een grotere foil meer lift. Maar factoren als profiel, materiaal en dikte hebben hier ook invloed op.

De backwing, ook wel stabilizer genoemd, bepaalt de horizontale stabiliteit en koersvastheid. Wanneer deze groter en langer is zal de stabiliteit alleen meer vergroten. Is de backwing wat kleiner en meer naar achteren gepositioneerd, dan zal de efficentie verbeteren.

Onderhoud van je kitesurf foil

Om corrossie te voorkomen is het heel belangrijk dat je alle metalen bouten en moeren insmeert met kopervet of een soortgelijke oplossing. De kans bestaat anders dat je de schroeven en moeren nooit meer loskrijgt. Vooral zout water kan grote gevolgen hebben. Doe dit met regelmaat, dit voorkomt een hoop gedoe!

Advies voor het kopen van een kitefoil

Omdat foilen erg technisch in elkaar zit is het helemaal niet raar als je opzoek bent naar advies voor het kopen van het juiste kitefoil materiaal. Bij Telstar Surf ben je aan het juiste adres voor deskundig advies. Kom langs in de winkel of neem contact op per e-mail of telefoon!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.