Kite leashes

Filteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Kite leash kopen

Ben jij op zoek naar een kite leash, ook wel een kite safety leash genoemd? Een betrouwbare kite leash is een must-have voor iedere kitesurfer. Je weet nooit wat er gebeurd op water, maar met de juiste kite leash sta jij altijd veilig op het water. De leashes zijn beschikbaar in veel verschillende soorten maten, kleuren en modellen. Denk maar het verschil tussen een long leash vs short leash. De meeste zullen kiezen voor een long leash, maar heb je die eigenlijk wel nodig en kan je beter voor short leash gaan? Lees hieronder welke kiteleash het best bij je past en lees wat de verschillen zijn. 

Kite safety leash

Als kiter is het altijd van belang om een kite safety leash te hebben. Je draagt de kiteleash aan je kite harness, ook wel kitetrapeze genoemd en zit bevestigd aan je kite. Mocht je tijdens het kitesurfen zo dusdanig in de problemen komen dat je je safety van je bar moet trekken, dan zorgt de kite leash ervoor dat je kite nog vast zit aan de depowerline, waardoor de kite volledig zal depoweren. De kite valt gedepowerd in het water en je kunt veilig je kite binnen halen. Mocht je om wat voor reden dan ook, je kite moeten releasen, dan is het van belang dat de kite leash optimaal werkt. Je moet je release ten alle tijden kunnen trekken. 

Lengte van de kite leash

Bij een beginnende kitesurfer wil je altijd een korte kite safety leash hebben, een lange zorgt alleen maar voor frustratie aan het begin. Een lange leash kan in de weg zitten en je zult hem niet nodig hebben. De meeste freeriders vinden een short-leash prettig, aangezien deze niet in de weg zit. Zolang je geen unhooked tricks doet (uitgehaakte moves) dan zullen wij een short leash aanbevelen. De meeste kiteleashes hebben een gemiddelde lengte van 30-40 centimeter. Het grootste voodeel is dat de release aan de voorzijde van de trapeze wordt bevestigd. Hiedoor is het trekken van de laatste safety altijd binnen handbereik.

Ben jij iemand die mega toffe unhooked tricks wil neerleggen, dan is een long leash zeker een aanrader. Sommige wakestyle kitesurfers geven de voorkeur aan een extra lange kite leash. 

Afwerking van de kite leash

De basis van een kite leash bestaat uit een band van polyesther. Voor een short leash is dit prima. Met name een lange leash kan ruw aanvoelen bij het landen of maken van een unhooked tricks zoals een handlepass, zeker als je zonder wetsuit aan het varen bent. Sommige kite safety leashes zijn daarom afgewerkt met neopreen, wat fijner aanvoelt als de leash om je heen gewikkeld zit bij bijvoorbeeld een dubbele handlepass.

Bij Telstar Surf zijn wij beschikbaar voor vragen en tips over het aanschaffen van je juiste kite leash. Wij hebben kite leashes van de grote merken, als Mystic en ION. Kom of bel gerust!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.