veelgestelde-vragen

veelgestelde vragen

TIPS & TRICKS VAN FRANK

Alvast een voorproefje op wat je kan verwachten tijdens een kitesurfles? Wil je nog eens kijken hoe je ook alweer een kite moet optuigen? Bekijk de TIPS & TRICKS video's van kiteinstructeur Frank!


VEELGESTELDE VRAGEN OVER KITESURFLES

WAT ZIT ER INBEGREPEN BIJ KITESURFLES?

Benodigde materialen die bij de lesprijs zijn inbegrepen: een wetsuit, trapeze, helm, impactvest, kitesurfboard, bar en kite. Surfschoenen zijn niet inbegrepen en indien gewenst wel verkrijgbaar bij de surfschool voor € 9,95.

WELKE TALEN SPREKEN DE KITESURF INSTRUCTEURS?

De talen waarin we kitesurfles geven zijn Nederlands, Duits en Engels.

KITESURFLES: WAT MOET IK MEENEMEN? 

  • Watervaste zonnebrand
  • Handdoek

VANAF WELKE LEEFTIJD KUNNEN KINDEREN LEREN KITESURFEN?

We bieden ook kitesurfles voor kinderen aan, gewicht is daarbij belangrijker dan leeftijd. Vanaf ongeveer 35 kg zijn kinderen welkom voor kitesurfles. Strand Horst heeft de beste kitesurf condities voor kinderen, het is overal ondiep en kun je staan.

WELKE MAANDEN VAN HET JAAR GEVEN JULLIE KITESURFLES?

April t/m oktober!

We proberen in april te starten, of het dan al warm genoeg is hangt helemaal van het weer af! In oktober kijken we hoelang de temperatuur aangenaam is. Je kunt gewoon boeken, mocht het niet doorgaan vanwege temperatuur of condities laten we dat weten. 

UIT HOEVEEL PERSONEN BESTAAT EEN GROEPSLES KITESURFEN?

Bij een groepsles kitesurfen krijg je samen met drie andere cursisten instructie. Je krijgt dus les met maximaal vier personen van een kitesurf instructeur. Wil je graag met vrienden of familie samen? Dat kan mits jullie gewicht niet te ver uit elkaar ligt. Geef dit even aan tijdens het aanmelden, dan regelen we dat.

WAT ALS HET NIET WAAIT?

De dag voorafgaand aan de geplande kitesurfles hebben we contact. Je ontvang een bericht met een GO wanneer de voorspellingen gunstig zijn! Zijn de voorspellingen voor die dag niet goed? Dan ontvang je een bericht met een NO-GO. Je kunt dan zelf een nieuwe dag uitzoeken met behulp van ons planningssysteem.

HOEVEEL LESSEN HEB IK NODIG OM ZELFSTANDIG TE KITESURFEN?

Het aantal lessen dat je nodig hebt hangt af van het talent dat je voor kitesurfen hebt en eerdere boardsport of vlieger ervaring. Om veilig zelfstandig het water op te gaan heeft de gemiddelde cursist ongeveer 4 lessen van 3 uur nodig. Je bent natuurlijk vrij om eerder zelfstandig verder te oefenen, bij ons zit je namelijk nooit aan een lespakket vast.

WAT IS ER TE DOEN VOOR KINDEREN/FAMILIE/VRIENDEN TIJDENS MIJN KITESURFLES?

Activiteiten
Voor de deur van is een grote strandspeeltuin te vinden met o.a. een slacklline, zandbak, airtrampoline, voetbalveld, beachvolleybal

Shoppen
Op 500 meter afstand is de winkel van Telstar Surf te vinden met kleding van o.a. Roxy, Brunotti, Quiksilver, Mystic met o.a. bikini's, shirts, truien en windjacks.

Chillen
Op het zonneterras van Telstar Surfclub is het heerlijk zitten en genieten van bijvoorbeeld de lunchkaart of een drankje. Het weer wat minder? We hebben een overdekt buitenterras en binnen kun je heerlijk zitten met een warme chocomel.

IK HEB AL EERDER LES GEHAD BIJ EEN ANDERE KITESURFSCHOOL, KAN IK BIJ JULLIE VERDER?

Ja! Geef bij het aanmelden je niveau aan waar je de laatste kitesurfles gebleven bent en we kunnen vanuit daar verder. Ook wanneer je niet al je lessen bij ons gevolgd hebt altijd is het altijd mogelijk om bij ons je kitesurfcertificaat te behalen.

WAAR KAN IK OP DE KITESURFSPOT OVERNACHTEN?

In de Beachclub hebben we 41 slaapplaatsen voor € 39,95 inclusief ontbijt. Kijk voor de mogelijkheden even op de website.

KAN IK BIJ JULLIE DOUCHEN NA DE KITESURFLES?

Jazeker! We hebben buitendouches waar je als cursist gratis gebruik van mag maken.

HOE KAN IK BIJ JULLIE BETALEN?

Betalen kan contant, creditcard of met een gewone pinpas.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.