veelgesteldevragen-windsurflessen

veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER WINDSURFLES

WAT ALS IK EEN VAN DE CURSUSDATA NIET KAN OF ZIEK BEN?

Mocht je een van de data écht niet kunnen dan kan je in overleg natuurlijk deze les inhalen bij een andere groep! Ook als je ziek bent vinden we hiervoor natuurlijk in overleg altijd een oplossing!

WAAROM KAN IK EEN MAANDCURSUS ALLEEN STARTEN AAN HET BEGIN VAN DE MAAND?

Om ervoor te zorgen dat we vaste lesgroepen hebben (wel zo gezellig!) en de niveaus niet te ver uiteen lopen geven wij groepslessen in een vaste lessenreeks. Wil jij les buiten deze reguliere cursussen om dan kan je losse lessen boeken! Wij hebben hier kleinere lesgroepen waardoor niveauverschil niet zo'n probleem is.

GAAN DE LESSEN ALTIJD DOOR?

Windsurfen heeft een zeer groot windbereik waarin je de sport kunt beoefenen. Bij weinig wind pakken we een groot zeil, bij veel wind een klein zeil! Tijdens de cursus komt ook elke les de nodige theorie aan bod, mocht er een cursusdag echt helemaal geen wind zijn óf een dikke storm dan geven we de theorie op die dag zodat we op de andere cursusdagen meer vaartijd hebben! Dit komt echter zelden voor. De privélessen en losse lessen worden verplaatst bij weinig wind!

WAT ZIT ER INBEGREPEN BIJ WINDSURFLES?

Benodigde materialen die bij de lesprijs zijn inbegrepen: een wetsuit, trapeze, windsurfboard en zeil. Surfschoenen zijn niet inbegrepen en indien gewenst wel verkrijgbaar bij de surfschool voor € 9,95.

WELKE TALEN SPREKEN DE WINDSURF INSTRUCTEURS?

De talen waarin we windsurfles geven zijn Nederlands, Duits en Engels.

WINDSURFLES: WAT MOET IK MEENEMEN? 

  • Watervaste zonnebrand
  • Handdoek

VANAF WELKE LEEFTIJD KUNNEN KINDEREN LEREN WINDSURFEN?

We bieden ook windsurfles voor kinderen aan vanaf 5 jarige leeftijd. Strand Horst heeft de beste windsurf condities voor kinderen, het is overal ondiep en kun je staan. Een zwemdiploma is een must!

WELKE MAANDEN VAN HET JAAR GEVEN JULLIE WINDSURFLES?

April t/m oktober!

We proberen in april te starten, of het dan al warm genoeg is hangt helemaal van het weer af! In oktober kijken we hoelang de temperatuur aangenaam is. Je kunt gewoon boeken, mocht het niet doorgaan vanwege temperatuur of condities laten we dat weten.

UIT HOEVEEL PERSONEN BESTAAT EEN GROEPSLES WINDSURFEN?

Bij een groepsles windsurfen krijg je samen met maximaal 6 andere cursisten instructie. Wil je graag met vrienden of familie samen? Dat kan mits jullie niveau niet te ver uit elkaar ligt. Geef dit even aan tijdens het aanmelden, dan regelen we dat.

NA HOEVEEL LESSEN MAG IK ZELF MATERIAAL HUREN?

Omdat ons vaarwater superveilig is door overal stadiepte, stellen wij geen minimum niveau voor verhuur. Ook kun je vaak zelfs na je eerste les al prima zelfstandig oefenen. Wél raden wij aan om regelmatig een les te volgen omdat windsurfen een zeer technische sport is en het véél leuker en minder intensief wordt als je een goede techniek hebt!

HOEVEEL LESSEN HEB IK NODIG OM ZELFSTANDIG TE WINDSURFEN?

Het aantal lessen dat je nodig hebt hangt af van het talent dat je voor windsurfen hebt en eerdere boardsport ervaring. Om veilig zelfstandig het water op te gaan heeft de gemiddelde cursist ongeveer 4 lessen van 3 uur nodig. Je bent natuurlijk vrij om eerder zelfstandig verder te oefenen, echter we raden aan om met regelmaat een les te volgen omdat windsurfen een zeer technische sport is! Met de juiste techniek kost het een stuk minder kracht en wordt het nóg leuker!

WAT IS ER TE DOEN VOOR KINDEREN/FAMILIE/VRIENDEN TIJDENS MIJN WINDSURFLES?

Activiteiten
Voor de deur van is een grote strandspeeltuin te vinden met o.a. een slacklline, zandbak, airtrampoline, voetbalveld, beachvolleybal

Shoppen
Op 500 meter afstand is de winkel van Telstar Surf te vinden met kleding van o.a. Roxy, Brunotti, Quiksilver, Mystic met o.a. bikini's, shirts, truien en windjacks.

Chillen
Op het zonneterras van Telstar Surfclub is het heerlijk zitten en genieten van bijvoorbeeld de lunchkaart of een drankje. Het weer wat minder? We hebben een overdekt buitenterras en binnen kun je heerlijk zitten met een warme chocomel.

IK HEB AL EERDER LES GEHAD BIJ EEN ANDERE WINDSURFSCHOOL, KAN IK BIJ JULLIE VERDER?

Ja! Geef bij het aanmelden je niveau aan waar je de laatste windsurfles gebleven bent en we kunnen vanuit daar verder. Ook wanneer je niet al je lessen bij ons gevolgd hebt altijd is het altijd mogelijk om bij ons je windsurfcertificaat te behalen.

WAAR KAN IK OP DE WINDSURFSPOT OVERNACHTEN?

In de Beachclub hebben we 41 slaapplaatsen voor € 39,95 inclusief ontbijt. Kijk voor de mogelijkheden even op de website.

KAN IK BIJ JULLIE DOUCHEN NA DE WINDSURFLES?


Jazeker! We hebben buitendouches waar je als cursist gratis gebruik van mag maken.

HOE KAN IK BIJ JULLIE BETALEN?

Betalen kan contant, creditcard of met een gewone pinpas. Om de cashflow op ons surfcentrum te minimaliseren gaat onze voorkeur er echter naar uit om online te betalen bij je boeking! Dit kan heel gemakkelijk via IDEAL.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.