Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

reedin kiteboarding 2020

Op 1 januari 2020 kondigde Kevin Langeree aan dat na meer dan 20 jaar support en sponsering door Naish het tijd was voor een nieuwe hoofdstuk in zijn leven. Hij stopt als teamrider bij Naish, echter zou hij niet stoppen met zijn kite carrière. Langeree maakte deze aankondiging bekent via zijn social media kanalen en bedankte Naish in een uitgebreide video voor alle onvergetelijke jaren. Na een kleine twee weken vol spanning kondigde Langeree dan eindelijk op 13 januari 2020 aan dat hij samen met Damien Girardin (oud brand manager en kite designer bij Naish) hun eigen kite brand zou gaan lanceren genaamd Reedin Kiteboarding.

geschiedenis Kevin Langeree 

Langeree kreeg zijn eerste (Naish) kite op 11 jarige leeftijd en ging vanaf dat moment elke dag naar het strand om te gaan kitesurfen. In 2001 kwam Langeree in de gelegenheid om zijn held Robby Naish te ontmoeten tijdens een worldcup in Scheveningen. Na deze ontmoeting kreeg hij de smaak alleen nog maar meer te pakken en werd hij opgenomen in het Naish team. Kitesurfen werd na hard werken Langeree zijn dream job. Langeree heeft inmiddels al aardig wat zegens op zijn naam staan. Zo is hij onder andere meervoudig Nederlands kampioen freestyle en meervoudig kampioen van de RedBull King of the Air en daar houdt het niet op. Langeree is dan misschien gestopt als teamrider van Naish, maar gaat nu gewoon door als rider van zijn eigen merk en heeft enkele weken geleden deel genomen aan de Redbull King of the Air 2020 met zijn eigen Reedin kite.

Geschiedenis Damien Girardin

In 1999 behaalde Girardin een Bachelor en master’s diploma in Industrial Design. Één jaar later voegde hij daar ook nog een master’s degree in Engineering en een Master in Mechanical and materials aan toe. Na zijn opleidingen werd hij Product Manager bij Takoon kiteboarding, echter werd hij na twee jaar benaderd door Naish. Daar werd Girardin niet alleen designer maar door zijn ambities en hoeveelheid kennis ook Brand Manager. Tijdens zijn jaren bij Naish heeft Girardin de wereld van het kitesurfen hervormd door ontwerpen en materiaal te bekijken vanuit een ongezien en nieuw perspectief. Zijn originele creatie van de Sigma-serie duwde hem in het meest recente ontwerp van de Pivot en Boxer kites, die beide de afgelopen jaren een grote impact op de industrie hebben gehad. Verder ging hij door met indrukwekkend werk zoals de topbinding, grotendeels beschouwd als de toonaangevende, ongeëvenaarde kiteboardingbinding op de markt en de uiteindelijke fabricage van innovatieve besturingssystemen. 

Vorig jaar augustus maakte Girardin echter bekend via zijn social media dat hij na 15 jaar gewerkt te hebben als Designer en Brand Manager bij Naish zijn ontslag te hebben ingediend. Hij bedankte Andy Church en Robby Naish voor alle kansen en mogelijkheden die hij de afgelopen jaren heeft gekregen. Ook vertelde hij dat hij verder zou gaan met het ontwerpen van nieuwe dingen met zijn eigen bedrijf en dat er nog andere projecten waren die hem bezig hielden.

“Het was een geweldige reis en ik ben Andy Church (algemeen directeur van Naish) en Robby Naish dankbaar voor de kansen die ik in de loop der jaren heb gekregen. Mijn dank gaat verder uit naar alle Naish-distributeurs, dealers en klanten die ik uiteindelijk zie als degenen waar ik echt voor heb gewerkt. Mijn algemene missie is altijd geweest om een ​​uitzonderlijke ervaring voor alle individuen te creëren, vanaf het moment dat ze mijn producten kopen tot aan hun riding time. Bovendien kreeg ik ongelooflijke kansen om te communiceren met briljante professionele atleten die ik heb zien groeien van jonge aspirant-profs naar wereldkampioenen, Kings of the air en echte legendes van het kiteboarding.

Hoewel ik de ervaringen uit het verleden altijd zal koesteren, ben ik klaar om aan nieuwe gepersonaliseerde projecten te beginnen. Ik zal mijn passies nastreven en ben enthousiast om als ontwerper en marketeer te werken via mijn nieuwe bedrijf DGD en aan andere projecten. Mahalo voor jullie allemaal, de reis begint net! "

Bron (in het Nederlands vertaald): https://www.instagram.com/damiengirardin/

REEDIN KITEBOARDING

En toen was het moment daar, op 13 januari 2020 maakte zowel Langeree als Girardin via hun social media kanalen bekend dat zij samen een nieuw kiteboarding brand gaan lanceren. Reedinkites is geboren. De heren beloven met hun gear een nieuwe nog geavanceerde kite experiences. Zo schreven ze in hun tweede post op hun Reedinkites Instagram pagina het volgende: 

“Bij Reedin willen we sneller kiten, hoger springen en alle mogelijkheden van het kitesurfen opnieuw definiëren. Ons bedrijf streeft ernaar de beste ervaringen voor kitesurfers te bieden door hen te laten genieten van hun passie en de sport opnieuw uit te vinden via ons merk. Het is tijd om verder te gaan dan alles wat eerder is gedaan, het is tijd om met Reedin te gaan kitesurfen. Ga naar reedinkites.com en meld je aan.”

Bron (in het Nederlands vertaald): https://www.instagram.com/reedinkites/

Ook voegde ze daar aan toe in hun 4de post: “Na jaren zelf kitesurfen, ontwerpen en ontwikkelen van een nog diepere passie voor kitesurfen, hebben @damiengirardin en @kevinlangeree hun talenten samengevoegd om Reedin op te richten, een kite brand dat een onvergelijkbare rinding experience wil creëren en kitesurfers inspireert om van elke sessie te genieten. Ga naar reedinkites.com voor meer info en meld je aan.”

Bron (in het Nederlands vertaald): https://www.instagram.com/reedinkites/

Super model en Kev pro

Op 5 februari 2020 maken de heren dan echt hun eerste kite design bekent: de Super Model. In hun laatste post op in Reedinkites Instagram pagina is ook voor het eerst de Kev Pro te zijn, hun eerste kiteboard design met hun nieuwe merk. Vanaf 20 februari start de voorverkoop en ons advies is wees er snel bij.

Samenwerking Telstar en Reedinkites

Met trots mogen wij bij Telstar Surf en Telstar Surfclub zeggen dat wij een van de 3 dealers in Nederland zijn die deze kites mogen gaan aanbieden aan de consument. Telstar surf zal niet alleen deze kites gaan verkopen, door onze samenwerking met onze eigen surfschool zullen vanaf aankomend seizoen ook nog eens de Super Model en de Kev pro te testen zijn op Strand Horst.

First impression en test van de Reedin Super Model en Dream stick

De naam van deze kite roept natuurlijk een hoop dubbelzinnigheden op, want je “first date” met een Super Model is best spannend. Een Skinny bar maakt het de hele Super Model story compleet en dat heeft Reedin natuurlijk niet voor niets gedaan. Kortom; de verwachtingen zijn hoog. 

Bij het uitrollen van de kite komt het maagdelijke wit je direct tegemoet en neemt de spanning alleen maar toe. Er is al veel over geschreven en hij is niet voor niets op het lijf geschreven van één van de grootste kitesurfers in de wereld. 

De kite heeft een smalle Leading Edge en volle wingtips. Uit de shape zou je kunnen opmaken dat het een soort freestyle kite is, maar dat blijkt op het water reuze mee te vallen. Na 5 minuten wennen heb je direct het juiste gevoel bij de kite. Het timen van de sprongen en de landingen gaat Super en in de lucht weet je ook precies waar de kite staat. De hang-time is goed, terwijl je bij een goede timing in je sprong maximaal geboost wordt.

Voor wie is de kite bedoeld? Een beginner kan er best mee starten, hoewel er kites zijn die éénvoudiger vliegen. Onmogelijk is het echter niet, want met een beetje doorbijten heb je een kite waar je jaren mee vooruit kan. Een gevorderde kitesurfer zal Reedin erg waarderen, want de kite is snel, boost hard en voelt goed aan op de bar. 

De bijgeleverde bar (de Dream Stick) is heel erg dun (skinny supermodel size), waardoor hij erg comfortabel aanvoelt.

meer weten?

Wil jij meer weten over dit nieuwe merk, Kevin Langeree of Damien Girardin? Volg dan nu hun social media kanalen om van alle nieuwtjes op de hoogte te blijven. Instagram: @reedinkites, @kevinlangeree en @damiengirardin. Check de links hieronder! 

Meer weten over de lancering, het testen van dit nieuwe merk of het aanschaffen van een van deze producten? Volg dan nu @Telstarsurf of @telstarsurfclub of mail naar info@telstarsurfclub.nl of info@telstarsurf.nl.

Tot snel op het water!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.