Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

kitesurfset-kopen

kitesurfset kopen

HET KOPEN VAN EEN KITESURFSET

Na je kitesurfles zul je uurtjes moeten maken op het water. Kitesurfen is niet heel moeilijk, maar het komt natuurlijk niet vanzelf. Om uurtjes te maken zul je een eigen kitesurfset moeten hebben. De Allround kites voldoen aan alle eisen die een beginnende kitesurfer zal stellen aan zijn kite. O.a. snel herstarten, easy control en betrouwbaarheid zijn eigenschappen die je terug vindt in dit soort kites. 

Ondanks de perfecte eigenschappen voor beginners kan je een allround kite niet degraderen tot een beginner kite. Ook met deze allrounders kan je knallen over het water en super hoog springen. Ook je eerste trucs als front-rolls en back-rolls zul je goed en snel onder de knie krijgen met dit soort kites. Het is dus niet zo dat je snel toe bent aan een nieuwe!!!

OM DE JUISTE KEUZE TE MAKEN VAN EEN KITESET IS HET HANDIG ONDERSTAANDE KENNIS TE HEBBEN. 

  • Kies als beginner een (te) grote kite. Je wilt veel uren op het water doorbrengen. Windkracht 4-5 komt vaak voor en is meer dan genoeg voor een beginner. Een ander voordeel is dat een grote kite iets trager stuurt dan een kleine kite. Een klein foutje aan je kitebar straft niet direct af, waardoor je minder snel brokken maakt. Laat de keuze van de grootte mede afhangen van je gewicht en de locatie waar je meestal gaat kiten. Voor mannen is een 12.0 handig en voor vrouwen een 11.0 (-1 meter als je lichtgewicht bent, -1 meter als je aan de kust gaat kiten. Indien je gewicht behoorlijk boven het gemiddelde ligt neem je een metertje extra)
  • Na je eerste kite komt er met enige waarschijnlijkheid een tweede, omdat je bij alle windsterkten wilt kiten. De tweede kite is in principe dezelfde als je eerste keuze, omdat je dan dezelfde bar kan gebruiken. Realiseer je dit bij aanschaf van de eerste kite. 
  • Tegenwoordig zijn alle barsystemen veilig. Het ene merk werkt net iets anders dan het ander, maar een echt verkeerde keuze kan je niet meer maken. 
  • Het kiteboard in de set moet je niet zien als sluitpost. Een klein beetje extra budget biedt meestal een board met betere vaareigenschappen, footpads, etc. Een beetje extra budget zal veel plezier bieden. 

EEN GEBRUIKTE KITESET KOPEN?

De afweging is zeer begrijpelijk, want het kan veel Euro's schelen. Ook bij Telstarsurf kan je terecht voor gebruikte kitesurf spullen. We willen je echter wel wijzen op een paar dingen waar je op moet letten. 
  • Een kite kan in korte tijd versleten zijn, wanneer de vorige eigenaar er niet zuinig mee omgesprongen is. Zonlicht is een killer voor het kitedoek. Drie maanden op een zonnig eiland kan als nadeel hebben dat de coating op het doek (deels) verdwenen is. Bepaal goed aan het doek of het nog enigzins aanvoelt. 
  • Aan de kust slijt een kite sneller dan op binnenwater. Het strandzand teisters als een soort schuurpapier het doek van je kite. Vraag de eigenaar dus waar hij meestal gaat kiten. Op binnenwater heb je van dit probleem eigenlijk geen last. 
  • Als het een oudere kiteset is moet je vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid van het barsysteem. Als beginner is het prettig om te vertrouwen op de safeopties van je bar. 

AFTERCURSUS

Na je kitesurfcursus is het een hele stap om een eigen kite te kopen. Bij Telstarsurf kan je gebruik maken van een cursus-huursysteem. Tot 4 keer toe kan je een kiteset huren bij onze kitesurfschool. Een instructeur helpt je met het knopen van je lijnen en helpt je het water op. Daarna kan je op het ondiepe water veilig oefenen. Op deze manier weet je na een paar keer oefenen al dan niet of je doorgaat met kitesurfen. Het betaalde huurgeld krijg je natuurlijk weer retour bij aankoop van een complete kitesurfset. Bel ons voor meer info: +31-341-553320.

Alle onze kitesurfsets zijn compleet met kite, kitebar, kiteboard, pomp en tas.  

Bekijk ons volledige aanbod kitesurfsets:

kitesurfsets

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.