Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

undefined

windsurf trapeze

windsurf trapeze

Wanneer je al een tijdje aan het windsurfen bent zul je misschien merken dat je armen het wat zwaarder te verduren krijgen. Na een tijdje wordt het dan tijd om met een trapeze te gaan varen. Wanneer je met trapeze vaart zul je merken dat je met sterke wind lekker in je trapeze kunt gaan hangen. Je armen hoeven dan veel minder kracht te geven tijdens het windsurfen en je zult merken dat je langer plezierig op het water kan varen. Er zijn twee soorten trapeze, een zittrapeze en een heuptrapeze. Zoals de naam als weg geeft zit een heuptrapeze zit de trapeze om je heupen. Een zittrapeze zit om zowel je heup als benen waardoor je een zittende houding krijgt tijdens het surfen. Er zijn onwijs veel verschillende trapezes je hebt ze tussen ongeveer 80 tot 300 euro. Wanneer je een beginnende windsurfer bent hoef je niet perse zo’n dure trapeze. Maar wanneer je al op een goed niveau bent kan het nemen van een wat duurdere trapeze, dus meer kwaliteit toch wel een hoop verschil maken tijden het varen.

Heuptrapeze

Een heuptrapeze is over het algemeen de meest gekozen trapeze. De trapeze zit zoals je al hoort om je heupen hierdoor zit de haak bij een heuptrapeze wat hoger dan bij een zittrapeze. Dit maakt het in en uit haken tijdens het windsurfen een stuk makkelijker. Doordat de trapeze alleen om je heupen zit behoud je toch nog je bewegingsvrijheid. 

Het is bij een heuptrapeze extra belangrijk dat hij goed strak zit. Dit is omdat je trapeze anders kan gaan schuiven tijdens het windsurfen en dat wil je niet hebben. Let wel op dat je het niet te strak koopt, want je wilt wel comfortabel in je trapeze blijven zitten tijdens het varen. Eigenlijk raden wij het altijd aan om een trapeze even te passen voordat je er een bestelt. 


zittrapeze

Een zittrapeze zit daarentegen om je heupen en om je benen, hierdoor kun je ingehaakt in je trapeze zitten. Een zittrapeze wordt vaak gedragen door mensen die aan freerace of slalom doen. Dit is omdat bij een zittrapeze de haak vaak iets lager zit. Hierdoor kun je langere trapeze lijnen gebruiken en lager in je zeil hangen en dus meer druk op je zeil uitoefenen. Voor degene die graag met een zittrapeze willen varen maar geen lagere haak willen zijn er ook modellen met een hogere haak.

Een zittrapeze zit een stuk steviger dit is omdat de trapeze ook nog om je benen zit. Hierdoor zul je merken dat je er minder bewegingsvrijheid hebt dan bij een heuptrapeze. Ook bij de zittrapezes raden we aan het eerst even in de winkel aan te passen aangezien je gewoon een hoop verschillende soorten hebt.dames trapeze

Hoewel je als dame zeker ook een mannen trapeze kunt dragen, raden wij toch altijd aan om als vrouwelijke windsurfer te gaan voor een dames trapeze. Dit zit namelijk een stuk fijner aangezien ze speciaal ontworpen zijn naar het lichaam van een vrouw. Voor de vrouwen heup en zit trapezes geldt hetzelfde als bij de mannen trapezes. Het enige wat je zult merken is dat de shape net iets anders is.

Windsurfen met een kite trapeze

Met een kite trapeze is het ook mogelijk om te gaan windsurfen. Wel heeft een kite trapeze een andere vorm haak. Dit kan dus wel vervelend worden wanneer je trapeze lijnen tijdens een crash gedraaid gaan zitten, omdat je dan minder makkelijk los komt. 

Andersom wordt het vaak afgeraden aangezien de meeste windsurf trapezes geen bevestigingspunt hebben aan de haak voor bijvoorbeeld een safety leash. Ook hebben windsurf trapezes geen foambar en met het kite surfen is het wel heel vervelend als een trapeze dat niet heeft. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.