5mm dames wetsuits

Filteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 3011220195_1.jpg
  Prolimit Flare FZ 5/3 Zodiac DL
  € 279,00
  Prolimit
 2. 3011220196_1.jpg
  Prolimit Fire Freezip 5/3 DL
  € 229,00
  Prolimit
 3. 3011220219_1.jpg
  Prolimit Fire Wmn 5/3 DL
  € 229,00
  Prolimit
 4. 3011220220_1.jpg
  Prolimit Fire Wmn Freezip 5/3
  € 229,00
  Prolimit
 5. 3011220244_1.jpg
  Prolimit Flare Flex Freezip 5/3
  € 299,00
  Prolimit
 6. 3011220251_1.jpg
  Prolimit Fire Freezip 5/3
  € 249,00
  Prolimit

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5mm dames wetsuit kopen

Ben jij op zoek naar een 5mm dames wetsuit? Het belangrijkste van een 5mm dames wetsuit is dat deze goed aansluit. Wanneer de pasvorm niet goed is en het wetsuit sluit niet goed aan, dan zal je het nooit warm gaan krijgen in deze koude winter sessies. Wil je het gehele jaar doorvaren, dat kan! Alleen in de zomermaanden kan een 5mm wetsuit wel aan de warme kant zijn. Het is daarom ook geen overbodige luxe om nog een tweede zomer shorty erbij te hebben. 

Tips bij het kopen 5 mm wetsuits

Maat: Bij de aanschaf van een 5mm dames wetsuit is de maat het belangrijkste onderdeel. Bij een te lange of te korte wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn dan wanneer je de juiste maat wetsuit aan hebt.

Comfort: Een comfortabel surfpak is ook een belangrijke factor bij het uitzoeken van een wetsuit. Als de comfort niet goed is ga je niet met een goed gevoel het water op. Hierdoor zullen je prestaties ook minder worden waardoor je uiteindelijk minder plezier zal krijgen in de watersport die je beoefend. Om de juiste wetsuit te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten wetsuits. Als je hiertoe niet in staat bent kan je altijd online een dames wetsuit bestellen.

Dikte: De dikte van een 5mm vrouwen wetsuit is super belangrijk. De 5mm meisjes wetsuits worden ook wel steamer wetsuits genoemd. Deze wetsuits zijn zeer warm en kunnen gebruikt worden op koudere herfts en lente dagen. Koop je duurder 5mm wetsuit dan kun je er ook vanuit gaan dat je deze in de winter kan gebruiken.

Rits type: Er zijn verschillende wetsuits met verschillende soorten rits. Bij Telstar Surf zijn de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless wetsuits te koop.
Een Back-Zip dames wetsuit heeft de rits aan de achterkant van de wetsuit zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je makkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip vrouwen wetsuits hebben de rits aan de voorkant zitten, een voordeel van deze wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat resulteert in minder water dat door het pak komt.
De Zipless wetsuits hebben geen rist sluiting. Op het eerste gezicht zal je vast denken dat er daardoor veel water naar binnen kan komen, maar dat is niet zo! De No-Zip wetsuits worden steeds populairder omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn in vergelijking met de wetsuits die wel een rits hebben.

Verbinding: Er zijn twee verschillende soorten verbindingen die gebruikt kunnen worden in de wetsuits. Een van die twee verbindingen heet de gestikte verbinding. Deze soort verbinding zorgt door middel van naden dat je neopreen goed aan elkaar blijft zitten. Een nadeel van deze verbinding is dat het makkelijker wind en water in je wetsuit laat.
De andere soort verbinding is de gelijmde soort. Deze verbinding raden wij aan als je met kouder weer gaat varen of als je een heel degelijk pak wilt. Een nadeel van de gelijmde 5mm vrouwen wetsuits is dat ze een stuk duurder zijn dan de gestikte versies.

Lagen: Deze 5mm wetsuits kan je in twee soorten materialen kopen. Het singlelined neopreen is warm, maar kwetsbaarder. De doublelined wetsuits zijn sterk maar koelen sneller af, vooral als je op de kant niks staat te doen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.