Wingsurf wing

Wingsurf wing

Wingsurf wing kopen

Ben jij op zoek naar een wingsurf wing? Dan ben je bij Telstar Surf aan het juiste adres voor persoonlijk en professioneel advies. Het kopen van een wingsurfer kan wellicht verwarring opbrengen, want welke maat wing, type en hoeveel heb ik nodig? Het zijn belangrijke vragen om de juiste wingsurf wing te vinden. Lees hieronder waar je allemaal op moeten letten bij de aanschaf van een wingsurf wing.

Welke maat wing heb ik nodig?

De maat van een wing is enorm belangrijk, daarom kan het kiezen ervan erg gecompliceerd zijn. Factoren als wind, gewicht en vaarstijl moeten allemaal in kaart gebracht worden om de juiste keuze te kunnen maken. Ook de wing foil zal daarbij een factor meebrengen. Zo zal je bij een kleine wingsurf wing minder ‘power’ ervaren. Ideaal als je graag wilt wingsurfen met harde wind. Maar wellicht in de beginfase iets wat laster als de wind wat tegen valt. Wil je met minder wind het water op, dan kan je een grootte windsurf wing pakken. Een grootte wing wordt beschouwd tussen de 4,5 en de 6 vierkante meter. Het voordeel ervan is dat je meer power in de wing hebt zitten tijdens het wingsurfen. Hoe meer power in het begin hoe eenvoudiger het is om te wingfoilen. De druk in de wing kun je altijd handmatig iets lozen. Echter, sta je met een te grote wing op het water, dan kan je overpowerd staan waardoor de controle vaak verminderd en je meer inspanning moet leveren. Helaas hebben we nog geen standaard vuistregel gevonden voor het vinden van de juiste grootte wingsurf wing. Uit ervaring kunnen we adviseren dat de gemiddelde Nederlander goed wegkomt met een wing tussen de 5.0 en 5.5 m2.

Wingsurf wing materiaal

Een wing bestaat grotendeels uit Dacron, ook wel een merknaam voor Polyester. Dit is een polyester welke als doek worden geweven en met hars wordt verstevigd. Deze speciale manier van fabriceren is uitstekend geoptimaliseerd om mee te wingsurfen.
Daarnaast zijn er wingsurf wings als de Duotone Unit die een raam bevatten. Dit venster is bij de meeste merken gemaakt van monofilm en is een uitstekende keuze wanneer je meer overzicht zou willen over het water. Wel is het zo dat een wing zonder venster door het lagere gewicht en de performance van Dacron, meer performance levert.

Wing advies bij Telstar Surf

Op onze wingsurf afdeling staan verschillende materialen die je kan bewonderen. En zou je graag bijgepraat willen worden? Dan staat een van onze werknemers je graag te woord en ontvang je deskundig advies onder het genot van een bak koffie.

Wing deal

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. 110643_1.jpg
  Reedin SuperWing
  € 469,00 Normale prijs € 899,00
 2. 110642_1.jpg
  Reedin SuperWing
  € 469,00 Normale prijs € 899,00
 3. 108110_1.jpg
  Reedin Superwing X
  € 439,00 Normale prijs € 1.199,00
 4. 113585_1.jpg
  Reedin SuperNatural
  € 1.049,00
 5. 113586_1.jpg
  Reedin SuperNatural
  € 1.049,00
per pagina

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.