Kites

Kites

Producten 1-24 van 166

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 166

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Online kite kopen

Ben jij opzoek naar een kite? In de kiteshop van Telstar Surf vind je alle topmerken, zoals Duotone, Naish kites, Cabrinha, F-one, Gaastra en Ozone. Naast de nieuwste modellen, bestaat een deel van de collectie uit overjarige modellen. Deze producten zijn speciaal ingekocht om voor ieder budget goed materiaal te kunnen bieden. Zowel losse kites als complete kitesets (set met kite, board, bar, leash en pomp) zijn bij Telstar Surf tegen scherpe prijzen te koop.

Welke verschillende soorten kites zijn er? 

Bij Telstar Surf koop je door ons enorme aanbod altijd de kite die perfect past bij je niveau en vaarstijl.

Allround kite

Deze 'one does it all' kites zijn vanzelfspreken zeer breed inzetbaar en geschikt voor beginners die de sport nog moeten leren, experts die alles met één kite willen doen en kitesurfers die veel hangtime willen bij hun jumps. Allround kites hebben het voordeel dat je er alles mee kan doen, en tegelijkertijd het nadeel dat ze logischerwijs nergens in uitblinken. Allround kites zijn makkelijk te relaunchen, hebben een groot windbereik en veel hangtime, kunnen gemakkelijk hoogte lopen, zijn goed in de golven te gebruiken en bezitten het 'sheet and go': na het insturen neemt de kite je vanzelf op sleeptouw.

Onze complete sets bestaan allen uit allroundkites en allround boards, omdat je met deze kites alles kan doen en er jarenlang plezier aan kan beleven. Bekende alloundkites zijn: Cabrinha Switchblade - Cabrinha Radar - F-one Bandit - GA Spark - Naish Pivot - Naish Ride - North Evo - North Mono - Ozone Catalyst

Freestyle kites

Deze kites kan je het beste in twee groepen verdelen. 1) extreme C-shape kites 2) allround Freestyle
De eerste is voor de kitesurfers met boots die het liefst van alles unhooked doen of met mega big air loops. Dit is een kleine groep die precies weten wat ze willen. 

De twee groep zijn de allround freestyle kites. Deze kites hebben al een redelijke C-shape voor turning speed, maar door het gebruik van een bridle zijn ze niet al te extreem in gebruik. Kiteloops gaan goed en unhooked moves kunnen er ook nog redelijk mee uitgevoerd. Ten opzichte van de echte C-kites zijn deze misschien iets minder, maar het voordeel zit in breder windbereik, gemakkelijker herstarten, grote sweetspot bij het springen en meer hangtime. Zelfs een beginner kan er mee starten wanneer die de ambitie heeft om allerlei trucs te leren.

Bekende C-shape kites: Naish Torch - Duotone Vegas - Ozone C4 - Cabrinha Chaos

Bekende allround freestyle kites: Cabrinha FX - Ga Pure - Naish Dash - North Dice - Ozone C4

Wave kites

In de golven moeten kites een paar belangrijke eigenschappen hebben, zoals: snel herstarten, driftvermogen en low-end power. Het snelle starten is handig wanneer je in de brekende golven ligt. Als er dan een grote jongen aankomt wil je snel weg kunnen varen.

Het driftvermogen is belangrijk wanneer je tijdens het golfrijden je kite inhaalt. Bij het inhalen gaan je lijnen slaphangen, waardoor je kite stuurloos is. Een driftende kite vliegt gemakkelijk naar achteren, waardoor de spanning op de lijn blijft. Je kite moet ook gemakkelijk power leveren. Daardoor kan je al snel naar een kleinere kitemaat overstappen. Op je golfsurfboard is dat wenselijk omdat deze kites veel sneller te sturen zijn. Wavekites zijn door hun eigenschappen ook perfect te gebruiken voor beginnende kiters. Naast de genoemde eigenschappen hebben de kites ook een goede hangtime, dus je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. 

Foilkites

Voor het foilen zijn er twee soorten kites gangbaar. Foilkites vliegen bij zeer weinig wind, omdat ze licht van gewicht zijn. De kites hebben geen leading edge (de tube aan de voorkant) en daardoor een grote aspect ratio. Deze kites vragen een iets andere techniek met starten, landen en vliegen ten opzichte van normale tubekites. Voor foiling kan je ook goed tubekites gebruiken, maar dan is het verstandig een lichtgewicht kite te zoeken die gemakkelijk power levert. In de meeste gevallen hebben deze kites één strut in plaats van 3 of 5. Ze vliegen in zeer lichte windcondities, maar zijn ook sneller overpowered.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.