Kitesurf bags

Kitesurf bag kopen

Wil je je kite spullen eenvoudig meenemen op vakantie, of je spullen netjes bewaren zodat ze niet krassen? Kijk dan vooral naar een kite bag. Er zijn veel verschillende tassen beschikbaar voor het kiten. Iedere tas heeft zo zijn eigen doel. De ene tas is bedoelt om te reizen en de ander om je spullen eenvoudig en efficient in op te ruimen. 

Vliegen met je kite spullen - travel bag

Wanneer je op vakantie gaat met je kitesurf spullen dan zul je vast het vliegtuig pakken. Om je spullen eenvoudig en heelhuids te vervoeren is een goede kite travelbag essentieel. Elke kite bag is anders, de één is voorzien van wielen, de ander is licht van gewicht, elke tas is anders. Bij het aanschaffen van een travelbag is het dan ook belangrijk om te letten op het formaat, gewicht en wielen. Een tas mét wielen is al snel 2 kg zwaarder dan een versie zonder. Aangezien je maar bij veel vliegtuigmaatschappijen maximaal 23 kilo mee mag nemen kan die 2 kilo al veel doen. Mocht je een tas hebben zonder wieltjes dan zijn er uiteraard op de meeste luchthavens trolleys te vinden, waar je je kite spullen op kunt vervoeren. 

Een groot deel van de kitesurfbags hebben plek voor twee kites, een kiteboard, een kitebar, een pomp, een harness en een wetsuit. Wil je een derde kite meenemen? Let er dan op dat de tas groter dan 150 cm is. Om extra ruimte te sparen kan je er ook voor kiezen om je te 'verkleinen' met een vacuumbag. Bij Telstarsurf zijn kitesurfbags verkrijgbaar van o.a. ION, Mystic, Prolimit en Duotone. 

Bescherming voor je kiteboard

Naast een travelbag zijn er ook tassen die je kunt gebruiken voor de protectie van je spullen. Klaar met je sessie en wil je geen natte of vieze auto, kijk dan naar een kite boardbag. De kite boardbag houd je board krasvrij en je auto netjes. 

Tips bij de aanschaf van een travelbag

Een goed punt om op te letten is het formaat van je kitesurf tas. Hoe groot moet je travelbag eigenlijk zijn?  

  • Op z'n minst moet je board passen, dus pas je kitesurftas aan op de lengte van je board
  • Voor een directional board zijn er speciale kitesurfbags 
  • Wanneer je 3 of meer kites meeneemt raden we je een kitesurftas aan die langer is dan 140

Daarnaast kan er ook gekeken worden naar het gewicht van de tas. Elke kilo kan cruciaal zijn bij het meenemen van je kitesurfspullen met het vliegtuig. 

  • Er zijn kitesurfbags die ultralicht zijn. Dit kan bij sommige vliegmaatschappijen aanzienlijk schelen in de kosten. Mooi meegenomen als je hier al wat gewicht mee kan besparen. 
  • Je kunt een tas kopen met afneembare wielen. Handig voor het inchecken van je baggage! 

Helaas komt het weleens voor dat vliegtuigmaatschappijen niet zo zuinig omgaan met je kite spullen. Het kan voorkomen dat je spullen beschadigd terug komen. Houd daarom rekening met eventueel bescherming van je spullen.  

  • Duurdere kitesurfbags hebben over het algemeen betere verstevigingen en padding. 
  • Vergeet niet je vinnen van het board te schroeven om beschadigigen te voorkomen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.