Wakeboard boots

Wakeboard boots kopen

Ben jij op zoek naar nieuwe wakeboard boots? Dan ben jij bij Telstar Surf aan het juiste adres! Met een ruim assortiment aan wakeboard boots ben je zeker dat je met een geschikt paar naar huis gaat.

Een wakeboard is uitgerust met zogenoemde schoenen. Tijdens het wakeboarden stap je in de boots om controle te houden over je board. Net zoals bij het kopen van dagelijkse schoenen zijn wakeboard boots erg persoonlijk. Verschillende aspecten als maat, beleving en fitting komen om de hoek kijken bij het uitzoeken van de juiste boots. Om meteen het juiste paar te vinden raden wij aan om bij ons langs te komen in onze shop. Hier krijg je advies van één van onze specialisten, mocht je heel zeker zijn; dan kan je natuurlijk ook online een bestelling plaatsen.

Soorten wakeboard boots 

Over het algemeen maken we onderscheid tussen twee verschillende wakeboard boots, namelijk open- en closed toe boots. Natuurlijk hebben we ook te maken met persoonlijke voorkeuren zoals kleur, merk en flexibiliteit. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen ‘gewone’ binding en systeem bindingen. De standaaard bindingen zitten met schoen en al muurvast op je wakeboard. De systeem binding is een los systeem waarbij de schoen aan je voet blijft en je deze vast of los kan klikken op je wakeboard, vergelijkbaar met snowboard bindingen. 

Daarnaast is er nog een belangrijk verschil tussen de open toe en closed toe wakeboard boots. Hieronder wordt duidelijk uitgelegd wat het verschil is en welk model ideaal voor jou is: 

  • Open toe: de open toe bindingen waren tot 2006 de enige modellen die je als consument kon aanschaffen. Het grote verschil zit hem dan ook in de response op de hiel en toe side, deze is namelijk een stuk beter bij een closed toe ten opzichte van de open toe. Echter heef de open toe als voordeel dat ze een groot maatbereik hebben. Ideaal als je afwisselt met anderen wakeboarders, zoals je vrienden of familie. Ook zijn de open toe wakeboard boots een stuk voordeliger en zijn ze eenvoudig  waardoor aan- en uittrekken makkelijker gaat. Deze boots drogen sneller en hebben een goede waterdoorlaatbaarheid. 
  • Closed toe: Een aantal voordelen van de closed toe bindingen zijn onder andere respone met je wakeboard. Door de closed toe heb je meer feeling met het wakeboard en kun je harder aankanten. Hoe stijver de boot, hoe meer feeling. De boot is speciaal gevormd naar jou voet! Dat heeft als nadeel dat je niet eenvoudig kunt wisselen met vrienden of familie. Echter zorgt dit ervoor dat een closed toe zorgt voor een betere aansluiting. Ben jij een diehard, dan hebben de boots als voordeel dat ze ook nog eens warmer zijn dan open toe boots. 

Merken wakeboard bindingen 

In het assortiment wakeboard boots zijn verschillende merken te vinden. Onder andere Hyperlite, O’Brien en Ronix doen het erg goed. Deze merken leveren beide typen bindingen en zien er stylish uit. Dit maakt dat je straks vol zelfvertrouwen achter de boot hangt of over het park vliegt.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.