Shorty wetsuit dames

Dames shorty kopen

Ben jij opzoek naar een wetsuit voor de zomerse dagen? Zomerse temperaturen, zon en water? Tijd om je shorty aan te doen! Een shorty is gemaakt om jou warm te houden voor dat ene zachte briesje als je op het water staat en beschemt jou tegen de zon en het schuren op antislip van je board. 

Als je van plan bent om naast de zomer veel uren te maken op het water, dan heb je aan alleen een shorty niet genoeg. Het is van belangrijk om dan ook te kijken naar een winterpak. Met een winterpak van bijvoorbeeld 5mm kun je het hele jaar doorvaren. 

Kopen van een dames shorty 

Maat: Bij het kopen van een dames shorty wetsuit is de maat het belangrijkste onderdeel om goed naar te kijken. Bij een te lang of te kort wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn dan wanneer je de juiste maat wetsuit aan hebt. Daarom raden wij aan om goed te checken of je de correcte maat aan hebt voordat je het water op gaat om vervelende situaties te voorkomen.

Comfort: Een comfortabel dames wetsuit is misschien wel één van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een kort wetsuit. Als de comfort niet goed is ga je niet met een fijn gevoel het water op. Hierdoor is de kans groot dat je prestaties ook minder worden waardoor je uiteindelijk minder plezier zal krijgen in de watersport die je beoefend. Om de juiste wetsuit te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten dames shorty wetsuits en kan je persoonlijk advies verwachten.

Rits type: Er zijn verschillende shorty wetsuits met allerlei soorten ritsen. In de Telstar Surf shop zijn de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless shorty wetsuits verkrijgbaar.
Een Back-Zip wetsuit heeft de rits aan de achterkant van de wetsuit zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je makkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip wetsuits hebben de rits aan de voorkant zitten, een voordeel van deze wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat resulteert in minder water dat door het pak komt.
De Zipless wetsuits hebben geen ritssluiting. Op het eerste gezicht zul je vast denken dat er daardoor water naar binnen kan komen, maar dat is helemaal niet zo! De No-Zip wetsuits zijn populairder aan het worden omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless shorty dames wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.