Familie boards

Familie boards

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Familiy board kopen 

Een beginners surfplank kopen is minder gemakkelijk dan het lijkt. Waar moet je als beginner op letten? In de regel heb je er als beginnende windsurfer geen verstand van, waardoor je in een woud van vraagstukken terecht komt. 

Als beginnende windsurfer heb je veel belang bij een zwaard in je surfplank dat zorgt voor twee dingen. Allereerst zorgt het voor stabiliteit en ten tweede houdt je de surfplank gemakkelijker op koers. Een tussenoplossing voor dit zwaard is een zogeheten 'centerfin'. Een centerfin is een vin die net als de achtervin in een box geplaatst zit in het midden van de surfplank. Deze constructie heeft een aantal voordelen ten opzichte van de oplossing met het zwaard. 1) de constructie is goedkoper. 2) de centerfin is lichter en degelijker. 3) in een gevorderd stadium kan de windsurf beginner de box afdekken, zodat er een board zonder zwaard ontstaat. 

Een écht beginnersboard heeft echter wel een zwaard, ondanks de schijnbare nadelen. Deze boards onderscheiden zich door de afmetingen. Een puur beginnersboard is iets langer en smaller ten opzichte van een board met een centerfin. Het pure beginnersboard glijd daardoor gemakkelijker door het water door zijn vorm. Vooral wanneer de wind niet toereikend is om te planeren biedt dit een groot voordeel. 

Wij hebben merken als Fanatic en Starboard in ons assortiment. Naast beginners zijn deze surfplanken ook goed bruikbaar voor allround inzet, zoals bij familie gebruik of kinderen die zo kunnen windsurfen met een kinderzeil erop. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.