Directional kiteboards

Directional kiteboards

Producten 1-24 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Directional kiteboard kopen

Ben jij opzoek naar een directional kiteboard? Hier lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een directional kiteboard. Directional kiteboards zijn steeds populairder aan het worden. In de golven is de verhouding tussen twintip en directional kiteboards is ondertussen 50/50, en dat zal alleen nog maar in het voordeel van de directional kiteboards gaan toenemen. Het gevoel tijdens het varen met een directional kiteboard, ook wel wave kiteboard is in niets te vergelijken met alle andere kiteboards. Het dynamische gevoel onder je voeten van de golf in combinatie met de kite boven je geeft waanzinnige vrijheid. Het voornaamste nadeel is natuurlijk dat hele hoge sprongen er niet inzitten, maar daar krijg je natuurlijk veel voor terug. Kitesurfers die een wave kiteboard varen zijn over het algemeen overtuigd en willen niks anders meer.

Soorten directional kiteboards

Bij Telstar Surf zijn directional kiteboards te koop van merken Airush, Brunotti, Cabrinha, Duotone, F-One, Naish en North. Deze boards variëren tussen Freeride en Freestyle en of ze geschikt zijn voor met name grote of kleine golven.

Freeride directional kiteboards zijn boards die gemakkelijk planeren en zorgen voor een hoop stabiliteit. Dat biedt veel vertrouwen en daarmee zijn deze boards uitermate geschikt kiters die op zoek zijn naar hun eerste directional kiteboard.

Freestyle directional kiteboards bieden iets meer pop de dan de freeride boards. Hierdoor is het gemakkelijker om te springen met een freestyle directional kiteboard. Daarnaast draaien deze kiteboards makkelijker, wat de freestyle kiteboards uitermate geschikt maakt voor de meeste gekke trucs.

Directional kiteboards voor medium golven zijn erg wendbaar en komen gemakkelijk op snelheid. Dit maakt deze kiteboards met name geschikt voor beginners tot gevorderde om op kleine tot medium golven te kiten. 

Directional kiteboards voor hoge golven bieden iets meer drive en controle. Dit zijn beide eigenschappen die essentieel zijn bij het rijden van de hoogste golven. Snelheid heb je dan wat minder nodig omdat de golf hier zelf al voor zorgt.

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.