Surfschoenen

Producten 1-24 van 70

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 70

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Surfschoenen kopen

Ben jij opzoek naar surfschoenen? Lees hier waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste surfschoenen. Surfschoenen zijn in sommige gevallen een must tijdens het windsurfen, kitesurfen, suppen of andere watersportactiviteiten. Het is belangrijk om te weten of de surfschoen goed past en comfortabel aanvoelt voordat je ze in gebruik neemt. 

Bij het aanschaffen van surfschoen zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. In het kort beschrijven we de belangrijkste aandachtspunten hieronder.

Advies bij het kopen van surfschoenen

Als eerste is het van belang om na te gaan wanneer en waarom je een surfschoen gaat gebruiken. Surfschoenen kunnen gebruikt worden voor extra warmte of bescherming. 

Als je een surfschoen wil kopen voor de warmte dan raden wij aan om een surfboot of surfsock te passen met een dikte tussen de 3 en 7 millimeter aanvankelijk hoe koud het is. De dikke surfschoenen zul je vooral varen in de winter of in het naseizoen. Als je de surfschoenen draagt omdat jij doorvaart in de winter, dan kan het ook verstandig zijn om een cap of een beanie aan te schaffen. De meeste warmte van je lichaam raak je namelijk kwijt via het hoofd. 

Ben jij opzoek naar dunne surfschoentjes, zoals een 3mm surfschoenen, deze zijn meer geschikt voor de warme dagen zoals de zomer. Let op! Bij een dikkere surfschoen heb je minder boardgevoel. Dit houdt in dat je voor je gevoel wat minder in contact staat met je board. Bij het kiezen voor een warmere surfschoen lever in op boardgevoel. 

Zoek je een surfschoen voor de zomer puur ter bescherming? Dan is een lage surfschoen een perfecte keus. Wanneer je belangrijk vind dat de surfschoen je voeten beschermd, dan is het belangrijk om rekening te houden met de surfspot. Is dit bij binnenwateren waar weinig tot geen scherpe voorwerpen liggen? Dan voldoet een surfschoen met een normale rubberen zool. Is dit bij een rif of mosselbank? Dan kun je kijken naar een surfschoen met een kevlar zool. Kevlar zolen zijn niet alleen vele malen sterker, maar ook slijtvaster.

Wat bepaald het comfort van een surfschoen?

Surfschoenen zijn verkrijgbaar in split toe, round toe en eventueel met een strap. Het is belangrijk om van te voren de verschillende schoenen te passen om na te gaan wat jou het lekkerst zit.

De surfschoenen met split toe hebben meer boardfeeling ten opzichte van de round toe. Dit komt doordat er net zoals bij een teenslipper een stukje rubber tussen de grote teen en de rest van de tenen zit. Hierdoor twist je voet minder makkelijk binnen de schoen.

Vind je teenslippers niet lekker zitten, dan is een surfschoen met een split toe waarschijnlijk niet de schoen voor jou. Dan raden wij aan om naar een round toe surfschoen te kijken. Over het algemeen zitten deze iets comfortabeler.

Voor windsurfers kunnen surfschoenen met een strap erg fijn zijn omdat deze de hiel wat strakker in de schoen drukt. Voor kitesurfers is een surfschoen met een strap af te raden omdat tussen de voet en de kitestrap komt te zitten en daardoor niet fijn aanvoelt.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.