Kinder zeilen

Windsurf kinderzeil kopen

Als je op jonge leeftijd wilt beginnen met windsurfen zijn vaak niet alle zeilen ter beschikking in de kleine maten. Daarom zijn er kinderzeilen op de markt gekomen. Deze kinderzeilen zullen helpen bij het leren van windsurfen. De kinderzeilen zijn specifiek gericht op de kinderen die het windsurfen op een leuke en makkelijke manier onder de knie willen krijgen.

De zeilen zijn heel erg licht waardoor het optrekken van het zeil uit het water minder zwaar ervaren zal worden. Ook zijn de zeilen erg stabiel zodat je comfortabel op het water kan staan.

De kinderzeilen hebben hun eigen specificaties, welke dat zijn zullen wij je hieronder verder uitleggen.

Kenmerken van windsurf kinderzeilen

Merken: De kinderzeilen hebben verschillende merken en types. Telstar Surf heeft een heel groot aanbod, hierdoor is er voor ieder kind een leuk zeiltje te vinden. De kinder windsurf zeilen verschillen niet super veel in bouwwijze waardoor de maat en kleur vooral een grote afweging zullen zijn.

Materiaal: De kinderzeilen zijn zo licht mogelijk gemaakt om het windsurfen aangenamer te maken voor de kinderen. Dit materiaal heet monofilm. Monofilm is een doorzichtig materiaal dat erg licht is, dankzij de mogelijkheid om door het materiaal heen te kijken kun je goed kijken waar je heen gaat. De lappen zeilstof zorgen voor versteviging in het zeil. Deze combinatie zorgt voor een sterk systeem dat tegen een stootje kan. Het monofilm en zeilstof is aan elkaar vast gemaakt door middel van stikken en lijmen.

Latten: Windsurfzeilen voor kinderen hebben 0 tot 4 latten afhankelijk van de grootte van het zeil. Latten geven versteviging en stabiliteit aan het windsurfzeil. Door de stabiliteit is het leren van windsurfen een beetje makkelijker geworden omdat je je meer kan gaan focussen op het leren van windsurfen in plaats van de hele tijd op het zeil letten.

Kleur: Voor veel kinderen is de kleur van het zeil erg belangrijk omdat dit bijvoorbeeld hun lievelingskleur is. Daarom zijn de kinderzeilen in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar bij Telstar Surf. Hierdoor is er voor ieder kind een leuke kleur zeil.

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.