Wetsuits

Wetsuits

Producten 1-24 van 1903

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 1903

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wetsuit kopen 

Ben jij opzoek naar een wetsuit? TelstarSurf heeft een groot aanbod aan wetsuits. Voor kitesurf, windsurf, golfsurf, zeilen en wakeboarden zijn er vele wetsuits beschikbaar van topmerken, zoals; O’Neill, ION, Mystic, Neilpryde/NP, Prolimit en Brunotti.

Tips bij de kopen van een wetsuit

Er zijn in de hoofdlijn twee soorten neopreen waar wetsuits van gemaakt worden; single-lined en double-lined neopreen. De lining is een laag stof over het neopreen. Als dit aan de binnen en buitenkant zit, is het dus double-lined. Als de buitenkant van je wetsuit bestaat uit glad rubber is het single lined neopreen.

Single lined neopreen is warmer, doordat de structuur dicht is. Je hebt geen last van koude windchill. Het voordeel is dat je warmer blijft in je surfpak. Het nadeel is de hogere kwetsbaarheid. Dit is een reden dat met name wakeboarders, kitesurfers, waterskiërs en zeilers kiezen voor de sterkere variant. 

Frontzip of backzip
Surfers hebben vaak een voorkeur voor frontzip wetsuits. Dit is om twee redenen simpel te verklaren: waterdichtheid en bewegingsvrijheid. Tegenover deze voordelen staat echter wel dat een frontzip surfpak ietsje lastiger aan te trekken is, zeker wanneer je wat grover bent. Al met al blijft het een persoonlijke keuze die voor iedereen anders is. Alleen door verschillende types te passen, kom je er achter welke wetsuit bij jouw lichaam past. 

Maat en pasvorm
Het wetbelangrijkste bij een wetsuit is dat deze goed aansluit op je lichaam, zodat er niet teveel water naar binnen kan en je goed warm blijft. Naast de warmte is natuurlijk ook het comfort belangrijk. Een wetsuit mag je niet belemmeren in je prestaties op het water! Je moet echter wel naar een juiste mix zoeken tussen comfort en strak aansluiten. Kijk eerst goed welke maat jij nodig hebt. 

Overige eigenschappen van de wetsuits

  • Duurdere wetsuits hebben in de regel een soepeler neopreen. Dit verhoogt het draagcomfort en bewegingsvrijheid. 
  • Flushings: sommige wetsuits hebben kleine gaatjes bij bijvoorbeeld de pijpen. Door deze gaatjes kan water uit je wetsuit weer naar buiten stromen. Kitesurfers hechten hier een behoorlijke waarde aan, omdat zij via de pijpen ook veel water naar binnen krijgen. 
  • Liquid seams: de functie hiervan is zeer twijfelachtig. Het is vooral een optische toevoeging aan je surfpak. 
  • Lining: de duurdere wetsuits hebben een lining aan de binnenkant. Bij sommige surfpakken is dit beperkt tot de borst en bij sommige is het in het hele surfpak verwerkt. 

Ben jij opzoek naar heren wetsuits of dames wetuits voor in de zomer of winter? Bekijk het assortiment van Telstar Surf. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.