Wakestyle kites

Wakestyle kites

Wakestyle kite kopen

Een niet super bekende discipline binnen het kiten is wakestyle kitesurfen. Het is in feite hetzelfde als wakeboarden, maar dan met een kite i.p.v. kabel. Er zijn verschillende vormen, zo heb je park riding (met obstakels) maar ook wakestyle (zonder obstakels). Bij Telstar Surf vind je een aantal wakestyle kites terug. Bekijk ze online of kom langs in de winkel!

Wat is het verschil tussen wakestyle en freestyle kitesurfen?

Alles van wakestyle is freestyle, maar niet alles van freestyle is ook wakestyle. Klinkt raar, is wel waar. Van origine stamt het wakestyle kitesurfen af van wakeboarden. Hiermee doelen we op het maken van unhooked tricks, met de kite laag boven het water (tussen 10 en 2 uur) wat vaak samen gaat met het dragen van kitesurf boots. Er wordt veelal op techniek en houding gelet bij het wakestyle kitesurfen terwijl freestyle kitesurfen meer om volume gaat; hoeveel rotaties kan je bijvoorbeeld maken?

Een ander groot verschil is dat er bij het wakestyle kiten ook soms gebruik gemaakt wordt van obstakels. Dit noemen we park kiteboarding.

Verschillende wakestyle kite modellen

Als kitesurfer vaar je het liefst het beste materiaal verkrijgbaar, zo ook als wakestyle kiter. In het assortiment van Telstar Surf vind je de volgende modellen:

North Pulse - Naish Torch - Duotone Vegas - PLKB Raw

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.