Wakeboards

Wakeboard kopen

Ben je net begonnen met wakeboarden of ben je toe aan de volgende stap? Bij Telstar Surf koop je altijd het juiste wakeboard voor jou! We hebben een breed assortiment en verkopen alleen topmerken. Zo hebben we wakeboard voor beginners en gevorderde voor achter de boot of op de baan. Wij voorzien je van het juiste wakeboard materiaal om het wakeboarden nog leuker te maken en jezelf snel te ontwikkelen. Daarnaast zijn wij er om te adviseren over een complete wakeboard set of passende boots en vesten te geven.

Soorten Wakeboards 

In grote lijnen zijn er twee type wakeboards. Wakeboards die met name geschikt zijn voor de kabelbaan en wakeboards het achter de boot beter doen. Een kabelbaan board is de meest veelzijdige van deze twee. Dat betekent dat je met dit type wakeboard makkelijker achter een boot kan wakeboarden dan andersom.

Kabelbaan

Kabelbaan wakeboard worden ook wel park boards genoemd. Deze hebben over het algemeen continious rocker, kunnen gevaren worden zonder vinnen en hebben minder diepe channels. Met channels bedoelen we de randen die over lengte van het wakeboard lopen. Deze zorgen voor grip op het water. Boards voor de wakeboard baan zijn ontwikkeld voor obstakels door flexzones en een slider base. De slider base is een sterkere constructie en zorgt voor minder slijtage bij het gebruik op obstakels.

Boot

Wakeboards voor achter de boot onderscheiden zich voornamelijk in de stijfheid. Boot boards zijn vaak erg stijf, hebben diepere channels en over het algemeen vaar je deze met vinnen. De stijfheid in combinatie met bijvoorbeeld 3-stage rocker constructie zorgen ervoor dat boot wakeboards meer pop hebben wanneer je de hekgolf raakt. Hierdoor is het makkelijker om op snelheid hoog te kunnen springen. De vinnen onder het board zorgen voor maximale grip.

Waar moet je op letten?

Rockerlijn

De rockerlijn, de vorm van het board, bepaalt in zekere zin de vaareigenschappen van het wakeboard. Wanneer je op hoge snelheid over het water vaart, kunnen kleine verschillende in de shape van het wakeboard al erg verschillend aanvoelen. Er bestaan twee type rockers: continuous rocker en 3-stage rocker.

Continuous rocker

Continuous rocker betekent dat het wakeboard over de lengte een constante ronde vorm heeft (curved shape). Wakeboards met een continuous rocker typeren zich door een snel en soepel gevoel. Dit type wakeboard laat zich met gemak draaien, geven erg veel snelheid en hebben een gemiddelde pop. Continuous rockers zijn geschikt voor de kabelbaan en voor achter de boot.

3-stage rocker

Een wakeboard met een 3-stage rocker is tussen de boots in vrijwel recht en loopt buiten de boots pas omhoog. Hierdoor ontstaan er die verschillende drie vlakken. Het voordeel van een 3-stage rocker is dat deze zorgen voor meer pop wanneer je achter de boot een hekgolf raakt. Daarnaast geeft dit type wakeboard door de flat sport een plakkerig gevoel na een landing. 3-stage rockers zijn over het algemeen minder snel dan een continuous rocker wakeboard en worden met name achter de boot gebruikt.

Hybrid rocker

De hybrid rocker wakeboard zijn, zoals de naam al zegt, een combinatie tussen een continuous rocker en een 3-stage rocker wakeboard. Dit betekent dat deze minder rond is dan een continuous rocker, maar minder vlak dan een 3-stage rocker. Wat betreft vaareigenschappen valt dit type rocker ook in het midden: veel snelheid, maar ook relatief veel pop!

Wakeboard lengte

Bij het kopen van het juiste wakeboard is de maat essentieel. Een te kleine board resulteert in een zenuwachtig vaargevoel. Aan de andere kant is een te groot wakeboard niet wendbaar genoeg. Bekijk de maattabel hieronder en kies zo altijd een wakeboard dat past bij je eigen gewicht.

 Gewicht Wakeboard lengte
< 45 kg < 130 cm
40-70 kg 130-134 cm
60-80 kg 135-139 cm
80-110 kg 139-144 cm
90-120 kg > 144 cm

Base

Ondanks dat wakeboards vele verschillende constructies kent, zijn er in grote lijnen twee type bases. Een normale base en een slider base. Een slider base wordt ook wel sintered base genoemd. Met namen wanneer je veel over obstakels wakeboard is het van belang om een sterke base te hebben. Een sinterered base is ongekend sterk en kan dus veel hebben. De wat duurder kabel boards zijn altijd voorzien van een goede slider base.

Onze Wakeboard merken

Ronix

Ronix is het merk dat in 1990 als eerst een wakeboard ontwikkelde. Bij Ronix vinden ze maar één ding belangrijk: kwaliteit van hun producten. Van de meest comfortabele foams in hun wakeboard boots tot de sterkste constructies van hun wakeboards. Ronix is een Amerikaans merk met materiaal leveranciers in 14 verschillende landen. Niet een hele goedkope manier van produceren zul je denken. Klopt, maar Ronix is ervan overtuigd dat dit de enige manier is om écht te innoveren binnen de wakeboard wereld. Met een enorm team aan designers, engineers en rijders streven zij voortdurend naar perfectie.

Hyperlite

Met meer dan 27 jaar ervaring, biedt Hyperlite wakeboards van de hoogste kwaliteit voor alle wakeboard niveaus. Bij Hyperlite zijn wakeboards te koop voor de kabelbaan of achter de boot. Samen met hun team riders zorgen zij ieder jaar weer voor een fantastische wakeboard collectie die nog nét wat beter is dan het jaar ervoor. Hyperlite is in de wakeboard branche echt een van de topmerken. Het is ook niet voor niets dat veel professionele wakeboarders kiezen voor de wakeboards van Hyperlite. Rijders als Shaun Murray, Rusty Malinoski en de Nederlandse Denise de Haan zijn al jaren sterk verbonden met het merk. Er zijn al verschillende kampioenschappen met de Hyperlite wakeboards gevaren en gewonnen!

Brunotti

Brunotti werd opgericht door windsurfer en boardshaper Claudio Brunotti. Dit deed hij ver voordat er überhaupt gewakeboard werd, in 1979. In Scheveningen is hij begonnen het het shapen van zijn eigen boards. Nu een paar decennia later is Brunotti uitgegroeid tot een internationaal merk dat zich begeeft in bijna alle boardsports, waaronder wakeboards. De productie van de wakeboards van Brunotti hebben zijn voor 100% in eigen hand. En met succes! Brunotti maakt al jaren geweldige wakeboards die zeker niet onder doen voor de pure-players in de wakeboard wereld.

Meer weten?

Heb je nog een vraag, twijfel je nog ergens over of kunnen we je helpen bij het kiezen van het juiste wakeboard? Neem gerust contact met ons op voor al je vragen. Daar zijn we voor!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.