SUP peddels

Producten 1-24 van 38

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 38

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

SUP Paddle kopen

Wat moet je allemaal weten bij de aanschaf van een SUP paddle. De eerste indruk voor beginnende suppers is dat een paddle een paddle is, maar dat is zeker niet het geval.

WAT BEPAALT DE KEUZE VAN JE PEDDEL?

  • Het doel; wil je de golven in, racen, of gewoon lekker peddelen?
  • Het materiaal van de 'stand up paddle'. Er zit nogal een verschil tussen een carbon of een aluminium SUP peddel.
  • Het gewicht van de peddel.
  • Het blad van de SUP peddel is zeer belangrijk. Vorm, grootte en hoek bepalen voor een groot deel de eigenschappen.
  • De schacht van de peddel. Los van verschillende materialen en vormen kan je kiezen voor een verstelbare versie.

SOORT PADDLE

SUP in de golven: de SUP paddle die je hiervoor nodig hebt is korter dan een race paddle en heeft een grotere blade. Met die grote blade ben je in staat om in een paar slagen snelheid te maken voor een start op de golf. De SUP paddle voor het racen is klein, want het racen moet je doen met een hoge peddlefrequentie.

ALUMINIUM PADDLE OF CARBON?

Het materiaal van de paddle bepaalt een groot deel van de eigenschappen. Carbon SUP paddles zijn zeer licht van gewicht en geven een extra rebound bij de slag. Uiteindelijk zijn dit de efficiëntste paddles, maar ze zijn ook het duurst. Naast Carbon zijn er alternatieven in de vorm van glasvezel, aluminium of combinaties van materialen. Pas op! Als je éénmaal verwend bent met een carbon paddle wil je niet meer anders!

HOE BEPAAL JE DE LENGTE VAN DE SUP PEDDEL?

De lengte van de SUP bepalen is relatief eenvoudig. Voor SUP in de golven neem je je lichaamslengte + 20 cm, voor allround SUP + 23 cm en voor SUP racing + 26 cm. Wanneer je je peddel moet afzagen is het verstandig om eerst op een royale lengte te testen, zodat je vervolgens kan gaan inkorten totdat je tevreden bent. Pas daarna moet je je handvat vastlijmen. Tot die tijd los je het op met tape.

WELKE BLADGROOTTE HEB JE NODIG?

Je fysieke vermogen bepaalt voor een groot deel je keuze. Een licht persoon of bijvoorbeeld vrouwen zullen met een kleiner blad suppen dan grote kerels. Het is in alle gevallen handig te weten dat suppen met een te grote blade vraagt om problemen. Naast een snelle verzuring van de spieren loop je ook een groot risico op blessures.

Een bladegrootte van 525 cm is een redelijk gangbare maat voor een blade. Als je groot en sterk bent kan je een blade van 550 cm overwegen. Vrouwen gebruiken veelal een 475 cm blad. In de golven kan je kijken naar een blad van 575 cm.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.