3mm wetsuits

Producten 1-24 van 128

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 128

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3mm wetsuit kopen

Ben jij opzoek naar een zomer wetsuit? Dan zit je op deze Telstar Surf pagina goed! Met een 3mm heren wetsuit kun je heerlijk genieten van de zomerse dagen in Nederland of op je vakantie. Een 3mm heren wetsuit heb je in allerlei verschillende soorten en maten; lange mouwen, korte mouwen, lange benen etc. Een kiter heeft bijvoorbeeld graag een short leg wetsuit aan, een wetsuit met lange mouwen en korte benen. Kiters dragen dit vanwege het opspattend water wat in de broekspijpen terecht komt. Windsurfers hebben daarintegen daar geen last van alleen zullen het sneller warm hebben en gaan dus sneller over naar een shorty

Het belangrijkste, wat voor iedere wetsuit geldt is dat een wetsuit goed moet aanlsuiten. Dat kan je testen doordat een wetsuit voldoende strak mag zitten, maar wel comfortabel strak. 

Zomer wetsuit

Zomer wetsuits zijn vaak 3mm dik. Deze wetsuits kun je kopen met korte of lange mouwen. Daarnaast kunnen er grote verschillen in de surfpakken zitten door de naad die is gebruikt. Een naad met een lijm en tape techniek resulteert in een warmer surfpak dan een versie zonder deze techniek. De gelijmde versie is natuurlijk veel warmer, want wind en water komt er minder gemakkelijk door. Een klein nadeel is dat deze gelijmde wetsuits ook een stukje duurder zijn.

Waar op letten bij de aanschaf van een 3mm wetsuit

Maat: Bij de aanschaf van een 3mm wetsuit is de maat erg belangrijk. Bij een te lange of te korte wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn dan wanneer je de juiste maat wetsuit aan hebt.

Comfort: Een comfortabel surfpak is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een 3mm wetsuit. Als de comfort niet goed is ga je niet met een goed gevoel het water in en uit. Hierdoor zullen je prestaties ook minder worden waardoor je uiteindelijk minder plezier zal krijgen in de watersport die je beoefend. Om de juiste wetsuit te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten wetsuits. 

Rits type: Er zijn verschillende wetsuits met verschillende soorten rits. Bij Telstar Surf zijn de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless wetsuits verkrijgbaar.
Een Back-Zip wetsuit heeft de rits aan de achterkant van de wetsuit zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je makkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip wetsuits hebben de rits aan de voorkant zitten, een voordeel van deze wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat resulteert in minder water dat door het pak komt.
De Zipless wetsuits hebben geen rist sluiting. Op het eerste gezicht zul je vast denken dat er daardoor veel water naar binnen kan komen, maar dat is niet zo! De No-Zip wetsuits worden steeds populairder omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn.

Verbinding: Er zijn twee verschillende soorten verbindingen in de wetsuits. Een van die twee verbindingen heet de gestikte verbinding. Deze soort verbinding zorgt door middel van naden dat je neopreen goed aan elkaar blijft zitten. Een nadeel van deze verbinding is dat het makkelijker wind en water door laat komen.
De andere soort verbinding is de gelijmde soort. Lijm laat veel minder wind en water door dan een gestikte wetsuit waardoor je warmer op het water zal staan. Een nadeel van de gelijmde 3mm wetsuits is dat ze een stuk duurder zijn dan de gestikte versies.

Lagen: Deze 3mm wetsuits kan je in twee soorten materialen kopen. Het singlelined neopreen is warm, maar kwetsbaarder. De doublelined wetsuits zijn sterk maar koelen sneller af.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.