Heren wetsuits

Heren wetsuit kopen

Ben jij opzoek naar een heren wetsuit? Wanneer je 100% zeker wilt zijn van de juiste keuze maat heren wetsuits, dan ontkom je er niet aan om een wetsuit te passen. Dit gaat natuurlijk het gemakkelijkst in de surfshop, maar doe het anders zorgvuldig thuis. Je surfpak moet enerzijds strak aansluiten, maar wél comfortabel. Comfortabel betekent onder andere dat je bewegingsvrijheid hebt, en dat je gemakkelijk in en uit het surfpak kan komen. Bij het kopen van een heren wetsuit moet je op een heel aantal dingen letten. In het kort beschrijven we de belangrijkste punten.

Belangrijk bij het kopen van het juiste wetsuit

Er zijn veel verschillende modellen wetsuits. Wil jij weten waar je op moet letten of welk wetsuit het best bij jou past? Bekijk dan ook eens de Wetsuit maat keuze. Hier geven onze collega's tips en tricks waar je op kunt letten bij het aanschaffen van de juiste wetsuit. 

  1. Soort neopreen: Er is een verschil in enkele en doublelined neopreen. Het doublelined neopreen heeft een beschermende stof aan de buitenkant van het surfpak. Dit betekent onder andere dat het een langere levensduur heeft ten opzichte van enklelined neopreen. Een nadeel van doublelined neopreen is dat het surfpak minder warm is.
  2. Dikte van je surfpak: Heren wetsuits zijn te koop van 3 tot 6 mm. De juiste dikte hangt mede af van de temperatuur waarbij je wil windsurfen of kitesurfen. Daarnaast speelt je fysieke gestel natuurlijk ook een grote rol. 3 mm wetsuits gebruik je uitsluitend in de zomer. Een 5 mm is in de regel de meest algemene wetsuit voor de Nederlandse omstandigheden. 
  3. Naden: Bij wetsuits moet je goed letten op de naden. De voordeligere heren surfpakken hebben een naad die volledig doorgestikt is. Deze éénvoudige manier van stikken heeft als nadeel dat wind en water gemakkelijk door het surfpak komen, hierdoor krijg je het iets sneller koud. Sommige naden zijn ook gelijmd, hier komt nauwelijks tot geen wind of water doorheen waardoor het wetsuit warmer aanvoelt. Een nadeel van deze pakken is dat de prijs aanzienlijk hoger is.
  4. Mouwen: Wind- en kitesurfers willen ruimere mouwen in het surfpak hebben, omdat de onderarmen opzetten tijdens het windsurfen. Golfsurfers willen juist krappe mouwen hebben om instroming van water tegen te gaan. 
  5. Waterblock: Veel heren wetsuits hebben tegenwoordig een waterblock. Dit is een doorlopend stuk neopreen dat over de rug loopt om instromen van water tegen te gaan.
  6. Stretch: Duurdere heren wetsuits hebben een betere kwaliteit neopreen wat de beweging ten goede komt. 
  7. Isolatie: Duurdere surfpakken hebben vaak extra materialen aan de binnenkant van het surfpak om de isolatie te verbeteren. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.