Kitesurf straps & pads

Kiteboard bindingen - straps & pads kopen

Ben jij opzoek naar bindingen voor op je kitesurf board? Hier lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van kite bindingen. Bij Telstar Surf hebben we een breedt aanbod aan kitepads!

Heb je een leuke en goede beslissing gemaakt over je board, heb je weer keuze stress vanwege de grote hoeveelheid kite bindingen die beschikbaar zijn. De kwaliteit van je kiteboard wordt mede bepaald door de bindingen op je kiteboard. De kitestraps moeten goed om je voeten passen, zodat je kiteboard niet te snel van je voeten schiet. Ze moeten dus goed verstelbaar zijn om ze juist in te kunnen stellen. De kite pads moeten grip hebben en vooral goed dempen. Tegenwoordig zie je steeds vaker straps die via twee of meer straps verstelbaar zijn op je voet. Maar waar moet je eigenlijk op letten? 

Verschillen tussen de kite bindingen

Elk merk heeft je zijn eigen kite binding ontwikkeld. Alle bindingen zijn gemaakt met een bepaalde gedachtegang. Iedere pad zit en valt daarom anders.

  • De ene kite binding valt breder en de ander valt smal.
  • De ene binding heeft één band waarmee de binding versteld kan worden, de ander heeft er twee waardoor je weer meer verstelmogelijkheden hebt. Hoe meer verstelmogelijkheden er zijn, hoe makkelijker het zal zijn om ze af te stellen voor jouw voeten!
  • De hoek waarmee je je pads kunt instellen verschilt ook per kite binding. De ene kitebinding heeft meer instelmogelijkheden dan de ander. 

Iedereen is anders dus zullen de straps en pads voor iedereen anders ingesteld moeten worden. Hoe meer stel opties ze bieden hoe beter het voor jou zal zijn.  

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van je kite bindingen? 

Een kitebinding bestaat uit 2 verschillende onderdelen; een footpad en een binding. Samen vormen zij de kiteboardbinding. 

  • De footpad is ontworpen voor comfort. Tijdens het varen komen er veel krachten op je lichaam, zo ook je voeten. De footpad is het deel van de kitebinding waar je op staat. Bij elke sprong en landing die je doet krijgen je knieën en voeten het flink te voorduren. Daarom helpt een goede footpad jou bij de ideale support, comfort en feeling met je board. Er zijn veel verschillende soorten. Hoe zachter de footpad is hoe meer comfort. Hoe harder en stijver de pad is, hoe meer feeling je krijg met je board. Ook is het mogelijk om footpads aan te schaffen waarbij je de demping kunt aanpassen. 
  • Om goed vast te blijven zitten in je footpad zijn de straps ontwikkeld. De straps zitten over de wreef van je voet bevestigd. In veel gevallen zijn ze te verstellen met behulp van klittenband. Bij luxere modellen zijn ze ook nog in de breedte te stellen. Hierdoor kun je de straps aanpassen naar je eigen voorkeuren. Hoe beter de binding zit hoe meer boardfeeling je zult ervaren. 

Elk merk heeft zo zijn eigen pads van F-One, Naish, Airush, Mystic, Duotone, Ozone, Cabrinha tot Brunotti.  

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.