Wakeboard sets

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wakeboard set kopen

Ben jij opzoek naar een complete wakeboard set? Dan ben je bij Telstar Surf op het juiste adres!
Voor de beginnende en licht gevorderde wakeboarders hebben we verschillende sets klaargemaakt. Deze zijn voorzien van alle materialen waardoor je nergens over na hoeft te denken en direct het water op kan! Hier spreken wij over een wakeboard met perfect bijpassende boots. De sets zijn samengesteld met alle verschillende merken, waaronder de topmerken als Hyperlite, Ronix en Obrien. Daarnaast zijn de sets scherp geprijsd!

Welke wakeboard set is voor mij geschikt?

Wanneer je een set wil kopen is het van belang om te kijken op welk niveau jij kan wakeboarden. Zo kan je de keus maken tussen een beginner of gevorderde wakeboard set. Wanneer je hier over uit bent is het ook belangrijk om te kijken waar je wilt wakeboarden. Wil jij achter de kabelbaan wakeboarden of toch liever achter de boot? Er bestaan grote verschillen in de onderlinge wakeboards. Wanneer je van beide het beste wil maken is een Crossover board geschikt voor jou!

  • Wakeboard sets voor achter de boot: een wakeboard voor achter de boot is over het algemeen erg stijf, beschikt over diepe channels en vaar je bijna altijd met vinnen. Hoe meer grip hoe beter! De stijfheid van het wakeboard zorgt in combinatie met de rocker voor pop. Hierdoor spring je eenvoudiger van wake to wake. Bij het afzetten- en landen zorgen de vinnen voor maximale grip op het water. Wil je een langere airtime of juist zachte landingen ook hierin is de keuze ruim.
  • Wakeboard sets voor achter de kabel: een board voor het park heeft hele andere eigenschappen dat een wakeboard achter de boot. Het wakeboard voor op het park is vaak flexibeler, is een doorlopende rocker, heeft minder diepe channels en worden zonder vinnen gevaren. Dankzij de minder diepe channels glijd je gemakkelijker over obstakels. Daarnaast beschikken de kabel boards over een sterke slider base, de sliderbase zorgt ervoor dat het board niet snel slijt over de obstakels heen.

Ook je niveau en gewicht spelen een grote rol in het kiezen van de juiste wakeboard set. Per board geven wij aan welke maat voor wie en welke gewichtsklasse geschikt is.

De juiste wakeboard boots bij je set kiezen

Net zoals je dagelijkse schoenen zijn wakeboard boots erg afhankelijk van de fitting, maat en ervaring van de gebruiker. Als ze niet lekker zitten sta je ook niet lekker op je wakeboard; en dat zou zonde zijn! We maken onderscheid tussen twee type bindingen; namelijk open- en closed toe. Wat het verschil is leggen we je hieronder uit:

  • Open toe: deze bindingen zijn vaak net wat goedkoper dan die met afgesloten afwerking. Mocht je met meerdere personen op één wakeboard set willen varen, dan kan dat met deze boots! Dit komt door het grotere maatbereik die je in tegenstelling met de closed boots niet hebt. Verder is het aan- en uittrekken vaak wat makkelijker, ideal als je samen vaart met je vrienden. 
  • Closed toe: deze wakeboard bindingen worden veelal gebruik met kouder weer door de gesloten afwerking. Daarnaast kunnen park riders deze boots ook waarderen doordat de tenen niet open en bloot liggen wanneer ze over obstakels gaan. Verder leveren de boots meer board controle dan de open toe boots. Het enige nadeel is dat je niet kan wisselen met je vrienden of familie. 

Merken wakeboard sets 

Om de beste kwaliteit te garanderen worden de wakeboardsets nauwkeurig samengesteld. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het merk board en boots. Bij Telstar Surf vind je onder andere sets van Hyperlite en O’Brien met boots van het populaire merk Ronix of O’Brien. Mocht je zelf een van de wakeboards willen combineren met andere of eigen bindingen kan dat natuurlijk ook.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.