Funtubes

Funtube kopen 

Een mooie zomerdag met een paar vrienden lekker het water op? Met een Funtube kan je dag niet meer stuk! Over de golven van de boot vliegen, keihard gaan of rustig toeren? Het kan allemaal met de verschillende soorten funtubes

Wat is een funtube?

Een funtube is een opblaasbaar device waarmee je het water op gaat. De tubes worden achter de boot gebruikt. Je kan met de funtubes lekker rustig achter de boot chillen maar ook vol gas over het water gaan. Ontspannend en avonturistisch in één! 

Soorten funtubes 

Wil jij een super leuke dag hebben op het water, dan is het van belang dat je de juiste funtube aanschaft. Hierbij kijken we naar het vermogen van de boot en natuurlijk jouw persoonlijke wensen. Een tube met een groot volume blijft gemakkelijk drijven en hierbij heeft de boot dan ook minder vermogen nodig. Hoe kleiner het volume is des te meer vermogen je boot nodig heeft. Tevens is er de vraag met hoeveel personen wil jij op de Funband of tube kunnen zitten/liggen? Een kleine vuistregel is: hoe meer PK je boot heeft; hoe grotere funtube je kan nemen. Al onze funtubes zijn verschillend. Zo heb je een andere ervaring met een andere vorm. Zo kan je een ronde, vierkante of een bank hebben.

  • Donutfuntube, deze banden zijn simpel in gebruik en daarom voor jong en oud geschikt.
  • Bankfuntube, dit zijn tubes die er uit zien als een soort kleine bank. Hier kan je in je eentje of met twee/drie personen op zitten. Dit is niet de meest snelle funtube maar wel de meest comfortabele.
  • Banaanfuntube, dit is een langwerpige funtube waar je met meerdere personen gebruik van kunt maken. Wie houdt het het langste vol?

Bevestiging van de funtube 

Wanneer je de funtube los laat van de boot kan je hem gebruiken als drijvend eiland. Dit is ideaal om te zonnen of om de kinderen op te laten spelen. Wil je hem achter de boot vast maken om te kunnen vliegen over de golven? Dan is het verstandig deze op een veilige en goede manier vast te maken. Hiervoor heb je een funtuberope nodig die voldoende kracht heeft om jouw tube te trekken. Hierbij is het van belang te letten op het aantal personen en de grootte van de funtube. Wanneer je gebruik maakt van een funtubebridle weet je zeker dat het touw niet in de motor van de boot kan komen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.