Shorty wetsuits

Shorty wetsuits

Producten 1-24 van 95

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 95

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Shorty wetsuit kopen

Temperaturen boven de 20 graden, zonnetje, warm water. Tijd voor een zomerwetsuit! Is het net te fris om lekker met je boardshort te varen? Dan ben je wellicht beter af met een Shorty. Een shorty is herkenbaar omdat deze korte mouwen en benen heeft. Een shorty is daarom lekker makkelijk aan en uit te trekken. Houdt er wel rekening mee dat ook een shorty goed moet aansluiten. Alleen dan kan een shorty warm genoeg zijn. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het aanschaffen van een shorty? Kijk dan een naar de Telstar Tip pagina of lees hieronder verder.   

Warmte en dikte van de wetsuits

Warmte zul je van een shorty namelijk niet zoveel hebben. Bij een zomer surfpak maakt men in de regel gebruik van een flatlock naad. Deze goedkope manier van produceren heeft als nadeel dat de naden niet verlijmd zijn. Niet zo erg bij warm weer natuurlijk. Bij koudere temperaturen speelt met name de wind die door de naden blaast een grote rol. Je koelt relatief snel af. Voordeel is en blijft de prijs natuurlijk.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een shorty wetsuit

Maat: Bij de aanschaf van een shorty wetsuit is de maat erg belangrijk. Bij een te lang of te kort wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn omdat je het sneller koud krijgt. Het is daarom van belang dat een shorty percies goed past. Weet je niet precies welke maat je aan hebt? Bekijk dan de wetsuit maattabel. Check goed of het wetsuit naar behoren aansluit bij het aanschaffen van je shorty. Alleen dan biedt de shorty genoeg warmte voor een top sessie! 

Comfort: Een comfortabel surfpak is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een korte wetsuit. Als de comfort niet goed is ga je niet met een goed gevoel het water in en uit. Hierdoor zullen je prestaties ook minder worden waardoor je uiteindelijk minder plezier zal krijgen in de watersport die je beoefend. Om de juiste wetsuit te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten wetsuits. 

Rits type: Er zijn verschillende wetsuits met verschillende soorten rits. Bij Telstar Surf zijn de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless wetsuits verkrijgbaar.
Een Back-Zip wetsuit heeft de rits aan de achterkant van de wetsuit zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je makkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip wetsuits hebben de rits aan de voorkant zitten, een voordeel van deze wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat resulteert in minder water dat door het pak komt.
De Zipless wetsuits hebben geen rist sluiting. Op het eerste gezicht zul je vast denken dat er daardoor veel water naar binnen kan komen, maar dat is niet zo! De No-Zip wetsuits worden steeds populairder omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn.

Verbinding: Er zijn twee verschillende soorten verbindingen in de wetsuits. Een van die twee verbindingen heet de gestikte verbinding. Deze soort verbinding zorgt door middel van naden dat je neopreen goed aan elkaar blijft zitten. Een nadeel van deze verbinding is dat het makkelijker wind en water door laat komen.
De andere soort verbinding is de gelijmde soort. Deze verbinding raden wij sterk aan als je met kouder weer gaat varen of als je een heel degelijk pak wilt. Een nadeel van de gelijmde zomer wetsuits is dat ze een stuk duurder zijn dan de gestikte versies.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.