Shorty wetsuits

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Shorty wetsuit kopen

Temperaturen boven de 20 graden, zonnetje, warm water. Tijd voor een zomerwetsuit! Is het net te fris om lekker met je boardshort te varen? Dan ben je wellicht beter af met een shorty. Een shorty is herkenbaar omdat deze korte mouwen en benen heeft. Een shorty is daarom lekker makkelijk aan en uit te trekken. Houdt er wel rekening mee dat ook een shorty goed moet aansluiten. Alleen dan kan een shorty warm genoeg zijn. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het aanschaffen van een shorty? Lees hieronder verder.   

Waarom een shorty?

Een shorty zul je voornamelijk dragen in de warme zomerdagen. De constructie van een shorty is wel degelijk anders dan die van een wetsuit. Bij een zomer surfpak maakt men in de regel gebruik van een flatlock naad, de naden zijn niet verlijmd zoals dat bij een warm wetsuit over het algemeen wel het geval is. Het is een goedkopere manier van produceren wat voor een shorty voor zich spreekt. Een shorty wordt gebruikt voor de warme dagen in tegenstelling tot een warm winter wetsuit.

Echter is het wel van belang dat een shorty goed aansluit. Het water blijft als een laagje tussen het pak en je lichaam zitten wat verwarmt wordt door je eigen lichaamstemperatuur. Heerlijk als je op een zomeravond een avond sessie aan het doen bent! 

Belangrijk bij het kopen van een shorty

Maat: Bij de aanschaf van een shorty wetsuit is de maat erg belangrijk. Bij een te lang of te kort wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn omdat je het sneller koud krijgt. Het is daarom van belang dat een shorty percies goed past. Weet je niet precies welke maat je aan hebt? Bekijk dan de wetsuit maattabel. Check goed of het wetsuit naar behoren aansluit bij het aanschaffen van je shorty. Een dames shorty heeft wel degelijk een andere pasvorm dan een heren shorty. Datzelfde geldt uiteraard ook voor de kinder shorty's. Zorg ervoor dat een shorty goed aansluit, dan biedt het wetsuit genoeg warmte voor een top sessie! 

Comfort: Een comfortabel surfpak is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een korte wetsuit. Als een shorty niet lekker zit, kan dit tijdens het surfen je sessie belemmeren. Om de juiste shorty te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten shorty's. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.