WindSUP boards

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 5100440118_1.jpg
  Starboard Go Windsurfing Asap
  € 1.379,00
  Starboard
 2. 5100440108_1.jpg
  Fanatic Viper Air WS Premium
  € 1.299,00
  Fanatic
 3. 5100440107_1.jpg
  Fanatic Viper Air Windsurf
  € 999,00
  Fanatic

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

WindSUP board kopen - Telstar Surf

Ben jij opzoek naar een WindSUP? Windsuppen is een nieuwe populaire trend binnen het windsurfen. Voor wie wil windsurfen en suppen maar niet twee verschillende boards wilt aanschaffen, dan is een WindSup board de ideale optie!

Een windsup is een inflatable of hardboard die je kan gebruiken voor suppen én windsurfen. Er is een mastvoet insert op het board bevestigd, zodat je een zeil op de plank kan zetten. Er zijn windsupboards met een extra vinbox en windsup boards waar je zelfs een zwaard in kan plaatsen. 

Verschillende WindSUP boards

Omdat er verschillende WindSup boards zijn leggen wij je in het kort uit wat de verschillen zijn zodat jij de beste keus kan maken tussen de verschillende boards.

Opblaasbare WindSUP

Een opblaasbare WindSup, kan zoals de naam als zegt, opgeblazen worden. Hierdoor is de SUP compact en licht waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen! Ideaal om bijvoorbeeld op te bergen en wanneer je hem nodig hebt uit de kast te halen. Dankzij de vernieuwde technieken kan de SUP opgepompt worden tot wel 12 PSI. Een ander bijkomend voordeel van een opblaasbare SUP is dat deze niet snel stuk zal gaan als je ermee tegen de kant aan paddled of als je je zeil loslaat. Een opblaasbare SUP is meer kindvriendelijk en gevoelig voor beschadegingen ten opzichte van een harde WindSUP. 

Met de opblaasbare WindSups kun je prima windsurfen en Stand Up Paddlen maar de boards zullen nooit 100% identiek dezelfde prestaties leveren als een harde WindSUP. 

Hardboard WindSUP

Een hardboard WindSup is gemaakt van epoxy of carbon, wat een sterk materiaal soort is. Het sterke materiaal zorgt ervoor dat de WindSUP zijn shape uiteraard beter behoud ten opzichte van een opblaasbare WindSUP. Hierdoor zijn de performance van een hardboard beter dan die van een opblaasbare WindSUP. Dus mocht je echt een board willen met performance, kijk dan naar een hardboard! Echter is het nadeel van een hardboard wel dat hij groot, zwaar en kwetsbaar is. Hierdoor is een hardboard minder eenvoudig te transporteren ten opzichte van een opblaasbare WindSUP.  

Specificaties windsup boards

WindSups hebben hun eigen kenmerken, welke dat zijn leggen wij je hier onder uit.

 • WindSups kunnen gebruikt worden om zowel mee te kunnen SUPPEN als te windsurfen
 • De opblaasbare WindSups zijn erg compact qua formaat waardoor hij makkelijk mee gaat
 • De epoxy WindSups zijn erg sterk waardoor hij minder snel kapot gaat

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.