Surfhandschoenen

Surfhandschoenen

Surfhandschoenen kopen

Je kan surfhandschoenen om verschillende redenen dragen. Sommige mensen dragen de surfhandschoen tegen de kou en andere voor bescherming van de handpalmen. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een surfhandschoen.

Waar op letten bij het aanschaffen van een surfhandschoen

Soort: Er zijn verschillende soorten surfhandschoenen die je voor wind- en kitesurfen kan gebruiken. Omdat je grip op je bar of giek wilt hebben is het standaard dat je harder gaat knijpen, dit resulteert echter in verzuurde onderarmen. Daarom zijn de Claw surfhandschoenen gemaakt die voor gevormd zijn en er hierdoor minder hard geknepen hoeft te worden. Ook is er de standaard surfhandschoen die geen speciale toevoegingen heeft. Een andere optie is de surf want. De surfwanten hebben een open palm waardoor je de grip blijft houden op je bar of giek. Een nadeel van dit soort surfhandschoenen is dat water makkelijk de handschoen kan binnendringen. Wel zijn je handen beschermt tegen de wind.

Maat: Bij het kopen van een surfhandschoen is de maat een belangrijke factor. Wanneer de maat van je surfhandschoen niet goed is kan dit oncomfortabel aanvoelen. Om dit te voorkomen kan je de surfhandschoen het beste eerst passen voordat je er mee het water op gaat. Dit kan je in de Telstar Surf shop doen of thuis.

Dikte: Er zijn verschillende diktes surfhandschoenen die variëren van 1,5 tot 5 milimeter dik. De dunne surfhandschoenen zijn geschikt voor de warme dagen. De dikke surfhandschoenen zijn geschikt voor de koude dagen. Deze keuze is afhankelijk voor wanneer je de surfhandschoen wilt gaan gebruiken.

Vingertop: Er zijn verschillende soorten toppen in de surfhandschoenen. Zo is er de lange en de korte versie, ook heb je verschillen in de hoeveelheid vingers die in een vingeruiteinde kunnen. De surfhandschoenen met een lange vingertop zijn over het algemeen warmer dan de surfhandschoenen met de korte vingertop. Maak hier dus een keuze in door te kijken in welke weersomstandigheden je van plan bent de surfhanschoen te gaan gebruiken.
Ook zijn er verschillen in hoeveel vingers er in een vingeruiteinde kunnen. Je kan kiezen tussen drie soorten. De eerste is de surfhandschoen waar alle vingers een eigen uiteinde hebben. De tweede is de surfhandschoen waar twee vingers hun eigen uiteinde hebben en de rest van de vingers bij elkaar zitten. De derde is de surfhandschoen waar alle vingers bij elkaar zitten. Deze keuze licht geheel aan wat de voorkeuren zijn van de gebruiker.

Palm: Er zijn twee verschillende soorten palm soorten waar je uit kan kiezen. De eerste is de gesloten palm, deze soort is volledig afgesloten van wind en water waardoor je handen warm blijven. De tweede soort palm is de open palm, deze soort is ideaal voor de wind- of kitesurfer die meer grip op de bar of giek wilt hebben. Een nadeel van deze soort palm is dat hij makkelijker water binnen laat. Wel ben je goed beschermt tegen de wind.

Voor meer vragen of advies over de surf handschoenen kan je altijd contact opnemen met de Telstar Surf shop of langskomen!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.