Surfhandschoenen

Surfhandschoen kopen

Je kan surfhandschoenen om verschillende redenen dragen. De meeste surfers en kiters zullen de surfhandschoen dragen tegen de kou en andere voor etra bescherming tegen blaren. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een surfhandschoen.

Advies bij het kopen van een surfhandschoen

Er zijn verschillende soorten surfhandschoenen die je voor wind- en kitesurfen kan gebruiken. Je gebruikt handschoenen tegen de kou of vanwege blaren. Wanneer je surfhandschoenen aanschaft vanwege de kou, dan is het ook van belang dat je warm wetsuit draagt. Wanneer het wetsuit al niet warm is, dan kunnen de handschoenen nog zo warm zijn, maar krijg je nooit een warm liggen. 

Bij het aanschaffen van surfhandschoenen kun je letten op meerdere aspecten. De dikte varieert van 1,5 tot 5 millimeter. Hoe dikker de handschoen hoe warmer. Maar een veel voorkomend probleem bij het dragen van winter surfhandschoenen is de verzuring die optreed tijdens het kite-of windsurfen. Omdat je grip op je bar of giek wilt hebben is het standaard dat je harder gaat knijpen, dit resulteert echter in verzuurde onderarmen. Daarom zijn de Claw surfhandschoenen gemaakt die voorgevormd zijn en er hierdoor minder hard in geknepen hoeft te worden. Ook is er de standaard surfhandschoen die geen speciale eigenschappen heeft. Een andere optie is de surfwant. De surf wanten hebben een open palm waardoor je de grip blijft houden op je bar of giek.

Bij het kopen van een surfhandschoen is de maat een belangrijke factor. Wanneer de maat van je surfhandschoen niet goed is kan dit oncomfortabel aanvoelen. Om dit te voorkomen kan je de surfhandschoen het beste eerst passen voordat je er mee het water op gaat. Dit kan in de Telstar Surf shop of thuis.

Verschillende soorten surfhandschoenen

Er zijn twee verschillende soorten palm handschoenen waar je uit kan kiezen. De eerste is de gesloten palm, deze is volledig afgesloten van wind en water waardoor je handen warm blijven. De tweede soort is de open palm, deze is ideaal voor de wind- of kitesurfer die meer grip op de bar of giek wilt hebben. Een nadeel van een open palm handschoen is dat hij makkelijker water binnen laat. Wel ben je goed beschermt tegen de wind.

De Claw handschoenen zijn voorgevormd. Dit zorgt er voor dat je tijdens het kite-of windsurfen niet tegen je handschoenen in hoeft te werken om de bar of giek te voelen. Hierdoor zullen je onder armen dus ook minder snel verzuren. 

Als laatste is er natuurlijk nog de traditionele surfhandschoen. Deze houdt simpelweg je handen warm in de winter maar zal misschien wel eerder voor verzuurde onderarmen kunnen zorgen.

Blaren vorming tijdens het surfen

Iedereen herkent het wel, waait het weer een keer lekker om te knallen op het water, heb je na een paar uur in eens last van blaren? Als je tijdens het surfen last hebt van blaren hebt kun je bijvoorbeeld kijken naar de dunne surfhandschoentjes. Deze zullen je handpalmen beschermen en zijn er met korte of lange vingertoppen. Doordat de surfhandschoentjes lekker dun zijn kun je ze ook gewoon in de zomer dragen. Let op! deze handschoenen zijn dus niet voor de warmte. 

Voor meer vragen of advies over de surf handschoenen kan je altijd contact opnemen met de Telstar Surf shop of langskomen!

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.