Kite trapezes dames

Dames kite trapeze kopen

Ben jij op zoek naar een dames kite trapeze? Dan ben je bij Telstar Surf aan het juiste adres! De dames harness voor dames hebben een speciale categorie. Waarom? Omdat dat niet elke vrouw een "standaard" trapeze past. Mannen en vrouwen hebben immers een andere lichaamsbouw. Ook de designers houden rekening met de fanatieke dames die aan de kite hangen. De kitesurf dames trapezes zijn daarom speciaal gemaakt voor dames. Vandaar dat de vrouwen trapeze speciaal gedesignd zijn naar de pasvorm voor de vrouw. De dames trapezes zijn er in veel verschillende soorten en maten.

Dames kite harness

De meeste dames zullen voor een heuptrapeze gaan. Dit model zit hoger dan een zittrapeze en geeft meer bewegingsvrijheid en comfort rondom de heupen. De meeste vrouwen zullen kiezen voor een heuptrapeze. Vooral als je een stadium verder bent in het kite is het eenvoudiger om met een heuptrapeze tricks te doen of bijvoorbeeld te springen. Echter is het aller belangrijkste bij een heuptrapeze, de aansluiting. Als de harness niet goed aansluit dan zal deze omhoog gaan bewegen / schuiven. Dit leid tot eritatie en kan zelfs na verloop van tijd pijn gaan doen. 

Hardshell en softshell trapezes

Als je een heuptrapeze koopt kun je kiezen uit veel verschillende modellen. Een verschil is onder andere een softshell en hardshell harness. De softshell trapezes zitten comfortabel en leveren veel bewegingsvrijheid. Een groot voordeel is dat ze zich vormen om je lichaam. Een hardshell daarin tegen is een trapeze met een harde plaat aan de achterzijde. Deze biedt veel ondersteuning in de onderrug. Echter is de prijs in veel gevallen een groot nadeel bij deze trapezes. Ben jij op zoek naar je eerste trapeze? Kies dan vooral een eenvoudige trapeze. Pas na veel kite uren zul je weten wat je echt wilt en kun je goede vergelijkingen maken. 

Dames zittrapeze

Beginnende kitesurfers neigen al snel naar dit model, logisch want ook dit type trapeze doet niet onder aan comfort en kwaliteit. Het voordeel is dat de meeste kracht van een zittrapeze niet uitgeoefend wordt op de rug. Ook kruipt het harnas niet omhoog wat je wel ziet gebeuren met de heuptrapezes. Enige nadeel is dat je tijdens sprongen wat sneller zal gaan draaien, met hardere wind moeilijker rail kan houden en minder bewegingsvrijheid hebt.

Vragen en advies over dames kite trapezes

Heb je nog een aantal vragen of advies nodig? Ons team staat voor je klaar! Zowel online als in de shop zijn we bereid je te helpen. Wel raden wij het aan om naar de shop te komen, hierdoor kan je uitgebreid verschillende modellen, merken en types uitproberen onder begeleiding van één van onze medewerkers.

Bij Telstar Surf vind je verschillende dames kite harness merken, waaronder: Mystic, ION & Prolimit.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.