6mm wetsuits

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Winter wetsuit kopen

Ben jij opzoek naar een warm winter wetsuit? Bekijk het aanbod 6mm wetsuits hier. Een wetsuit moet strak, maar comfortabel zitten. Dit geldt zeker bij een 6mm wetsuit. Comfort betekend naast warmte ook dat je voldoende beweging hebt en dat je je surfpak gemakkelijk aan en uit kan trekken. In principe kun je een 6mm dik surfpak kopen het beste in de surfshop doen nadat je een aantal surfpakken gepast hebt. Om online een goede keus te maken in welke maat je nodig hebt, hebben wij bij elk wetsuit van 2019+ de maten aangegeven.

Steamer wetsuit kopen

Steamers zijn in de regel 6mm of 5mm dik. De 5/3mm wetsuits zijn het meest gangbaar omdat dit het bijna het hele jaar bruikbaar is. Vanaf half maart tot eind november kan je er prima mee surfen. Met enkele hulpstukken onder je wetsuit kan je zelfs de hele winter door. Deze winterpakken kan je overigens in twee soorten materialen kopen. De singlelined wetsuits zijn warm, maar kwetsbaarder. De doublelined wetsuits zijn sterk maar koelen sneller af.

Waar op letten bij de aanschaf van een 6mm wetsuit

Maat: Bij de aanschaf van een 6mm wetsuit is de maat erg belangrijk. Bij een te lange of te korte wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn dan wanneer je de juiste maat wetsuit aan hebt.

Comfort: Een comfortabel surfpak is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een 6mm wetsuit. Als de comfort niet goed is ga je niet met een goed gevoel het water in en uit. Hierdoor zullen je prestaties ook minder worden waardoor je uiteindelijk minder plezier zal krijgen in de watersport die je beoefend. Om de juiste wetsuit te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten wetsuits. 

Dikte: De dikte van een 6mm wetsuit is super belangrijk. De 6mm wetsuits worden ook wel steamer wetsuits genoemd. Deze wetsuits zijn zeer warm en kunnen gebruikt worden op koudere herfts of lente dagen, ook in de winter raden wij aan deze dikte te gebruiken. Met de 6mm wetsuits ga je in iedergeval weinig kou ervaren!

Rits type: Er zijn verschillende wetsuits met verschillende soorten rits. Bij Telstar Surf zijn de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless wetsuits verkrijgbaar.
Een Back-Zip wetsuit heeft de rits aan de achterkant van de wetsuit zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je makkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip wetsuits hebben de rits aan de voorkant zitten, een voordeel van deze wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat resulteert in minder water dat door het pak komt.
De Zipless wetsuits hebben geen rist sluiting. Op het eerste gezicht zul je vast denken dat er daardoor veel water naar binnen kan komen, maar dat is niet zo! De No-Zip wetsuits worden steeds populairder omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn.

Verbinding: Er zijn twee verschillende soorten verbindingen in de wetsuits. Een van die twee verbindingen heet de gestikte verbinding. Deze soort verbinding zorgt door middel van naden dat je neopreen goed aan elkaar blijft zitten. Een nadeel van deze verbinding is dat het makkelijker wind en water door laat komen.
De andere soort verbinding is de gelijmde soort. Deze verbinding raden wij sterk aan als je met kouder weer gaat varen of als je een heel degelijk pak wilt. Een nadeel van de gelijmde 6mm wetsuits is dat ze een stuk duurder zijn dan de gestikte versies.

Twijfel je over de dikte van het wetsuit? Bekijk dan eens de tips bij hiet kiezen van het juiste wetsuit

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.