Windsurf gieken

Windsurf gieken

Producten 1-24 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Windsurf gieken 

Windsurf gieken zijn verkrijgbaar in aluminium of carbon. Aluminium gieken zijn populair onder de windsurfers die zo nu en dan op het water staan en voor hun plezier varen. Carbon gieken zijn populair onder de windsurfers die vaker op het water staan en meer uit hun gear willen halen.

Een aluminium of carbon giek kopen?

De voordelen van carbon gieken zijn dat carbon gieken een grotere stijfheid hebben waardoor de reactie van het zeil op bewegingen sneller gaat bij zeilen van >7.0. Carbon is in zijn lengte erg sterk maar op maar één punt zwak en kan daardoor sneller kapot gaan. De voordelen van aluminium gieken zijn dat ze over het algemeen een stuk goedkoper zijn dan de carbon gieken, als recreatieve windesurfer heb je dan alsnog een leuke giek voor een niet al te hoge prijs. Aluminium gieken buigen wat minder makkelijk mee waardoor ze niet alleen langer meegaan maar ook een snelle reactie hebben op de kleine zeilen van <6.5m2. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.