Freerace zeilen

Freerace windsurfzeilen kopen

Als je opzoek bent naar een combinatie van freeride en slalom dan is een freerace windsurfzeil een hele goede optie. Veel mensen vinden het erg fijn om met een freerace zeil te varen omdat ze stabiel en comfortabel aanvoelen. De freerace zeilen staan bekend om hun super snelle acceleraties en gijp mogelijkheden in de meest extreme omstandigheden.

Om maximale performance te behalen hebben de freerace zeilen vaak cambers die ervoor zorgen dat je een mooie bolling blijft houden. Hierdoor kunnen de meest hoge snelheden behaalt worden of zelfs wedstrijden! Het nadeel van de cambers is dat hierdoor het zeil iets zwaarder is geworden.

De freerace windsurfzeilen hebben unieke specificaties. Welke dat zijn leggen wij je hieronder verder uit.

Kenmerken van freerace windsurfzeilen

Latten: De latten van de freerace windsurfzeilen zijn een stuk stijver als de andere zeilen. Hierdoor wordt er een betere performance geleverd wat weer zal resulteren in meer plezier! Ook zorgen de latten in het zeil voor meer stabiliteit.

Cambers: Vrijwel alle freerace windsurfzeilen hebben cambers. Cambers zorgen ervoor dat je zeil een mooie bolling blijft houden. De bolling zorgt ervoor dat je een snelle acceleratie maakt en je snelheid blijft behouden in de meest extreme omstandigheden.

Materiaal: Het materiaal wat gebruikt is voor de freerace windsurfzeilen is een combinatie tussen monofilm en zeilstof. Monofilm is een doorzichtig materiaal dat ervoor zorgt dat je de omgeving goed in de gaten kan houden tijdens het windsurfen. Zeilstof is een sterk materiaal soort dat ook voor de zeilen van zeilboten gebruikt wordt.

Masten: De freerace windsurfzeilen hebben een SDM mast nodig. Deze masten zorgen ervoor dat de performance van het zeil optimaal is. Bij Telstar Surf hebben wij heel veel masten liggen van allerlei merken en maten waardoor er voor iedereen genoeg keuze is.

Merken: De freerace zeilen zijn beschikbaar in verschillende merken die allemaal hun eigen voorkeuren geven aan de bouwwijze van het zeil. Omdat er veel merken beschikbaar zijn die allemaal hun eigen twist geven is er dus heel veel keuze. Misschien wel een beetje teveel. Daarom raden wij aan om de productomschrijvingen goed te lezen die bij de producten van 2019+ staan. Hierdoor weet je precies wat je kan verwachten en welke specificaties het zeil heeft.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.