Windsurf zeilen

Windsurf zeilen

Producten 1-24 van 155

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 155

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

WINDSURF ZEIL KOPEN

Windsurfzeilen zijn opgebouwd uit banen zeildoek die aan elkaar worden geplakt en genaaid. Ze worden gemaakt van een combinatie van monifilm en dacron, ook wel pvc en polyester. X-ply wordt gebruikt voor extra stevigheid. Het zeil wordt ondersteund door zeillatten in lattenzakjes. De zeillatten zorgen voor het profiel van het zeil. Vaak worden kevlar en/of dynema draden gebruikt om het zeil te verstevigen. Dit gebeurt vooral bij zeilen die veel op zee gebruikt worden, omdat deze meer te verduren krijgen.

Welk zeil je nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren: lichaamsgewicht, vaardigheid, weersomstandigheden en je discipline. Wavers en freestylers gebruiken bijvoorbeeld veel kleinere zeilen dan slalommers of Formula-riders. En hoe hoe hoger je lichaamsgewicht, hoe meer zeil je nodig hebt om de wind te gebruiken. Hoe harder het waait, hoe kleiner zeil je nodig hebt. En vergeet niet: met de windsnelheid neemt ook de kracht op het zeil toe, waardoor meer inspanning en techniek nodig is om het onder controle te houden!

Er zijn grofweg drie typen zeilen:

SPEED-, SLALOM- EN RACEZEILEN

Dit soort zeil is ervoor gemaakt om keihard in één lijn te surfen. Deze zeilen hebben een ruimere mastslurf, langere giek, lagere voorlijk en veel latten met cambers. De zeilen zijn laag uitgesneden, waardoor het zeil op de plank wordt gelegd en er dus geen verlies van wind is onder het zeil. Hogere snelheden zijn het gevolg. 

ALLROUND, FREERIDE-ZEILEN

Allround en freeride zeilen zijn bedoeld voor surfers die geen wedstrijden varen, maar op hun vrije dag lekker willen surfen. De vorm ligt tussen een racezeil en een wavezeil in. 

WAVEZEILEN

Wavezeilen zijn makkelijker te hanteren onder ruige omstandigheden op zee. Ze zijn gemaakt om mee in de golven te varen en te springen. Wavezeilen hebben een kortere giek, minder zeillatten en een hoger opgesneden onderlijk. De onderlijk is hoger, waardoor de golven minder snel tegen het zeil aankomen, wat ervoor zorgt dat je comfortabeler kan varen. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.