Kitesurf boots

Kitesurf boots

Kitesurf boots kopen

Steeds meer kitesurfers wagen zich aan kitesurfboots / wakeboardboots. In de PKRA zie je de wereldtoppers steeds meer op de boots en ook op je homespot kom je de kiteboard boots ongetwijfeld steeds vaker tegen. Bij Telstar Surf hebben we wakeboardboots van onder andere Hyperlite en Ronix in het assortiment.

Maar de normale kitestraps zitten toch prima? Jazeker! Maar in de conventionele kite voetbanden zit je niet vast. In de wakeboardboot wel. Ze geven zo veel meer steun en je zult er nooit zomaar uit schieten. Dit zorgt ervoor dat je harder kan afzetten. Ook met meer wind is uithaken nog lang comfortabel. Je kunt de wakestyle tricks dus met meer power uitvoeren. Niet alleen geven de wakeboardboots veel steun, ook de demping is erg goed. Harde landingen zijn daardoor beter op te vangen. En omdat je vast zit heb je veel controle. Wakestyle kitesurfers zijn om deze redenen van mening dat ze kiten met meer stijl en power.

Kitesurf boots voor freestyle

  • Om te beginnen heeft het alleen zin als je op hoog niveau kan wakestyle kitesurfen met veel unhooked tricks. 
  • In de wakeboardbindingen zit je 100% vast, waardoor je bij een crash in moeilijkheden kan komen. 
  • Crashes komen vaak harder aan. De kite blijft vaak in de powerzone zitten. 
  • Je kitesurf board moet er tegen bestand zijn. Wanneer je kiteboard niet op boots is gebouwd is het mogelijk dat je de inserts eruit rukt.
  • De kitesurfboot is lastiger aan te trekken.

Kitesurfen met boots is dus vooral geschikt voor kitesurfers die veel freestyle powermoves uitvoeren: handlepasses met de kite laag. Ook als je veel unhooked vaart, raileys springt, dan zijn wakeboard boots je volgende uitdaging. Houd je meer van hoge kite sprongen en harde kiteloops, dan zijn boots geen aanrader: crashes zullen heel hard aankomen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.