Kitesurf boots

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kiteboard boots kopen

Ben jij opzoek naar boots voor op je kiteboard? Steeds meer kiters wagen zich aan kite boots / wakeboardboots. In de PKRA zie je de wereldtoppers steeds meer op boots varen maar ook op je homespot kom je de kiteboard boots ongetwijfeld steeds vaker tegen. 

Het voordeel van kite boots

Maar de normale kite bindingen zitten toch prima? Jazeker! Maar in je kite straps of pads zitten je voeten niet vast, in de kitesurf boots daarin tegen wel. Ze geven zo veel meer steun en je zult er nooit zomaar uit schieten. Dit zorgt ervoor dat je harder kan afzetten en meer pop kunt genereren tijdens je really. Ook met meer wind zorgen de boots ervoor dat je meer controle hebt, ook de unhooked tricks zul je hierdoor eenvoudiger neerleggen. Je kunt de wakestyle tricks dus met meer power uitvoeren. Niet alleen geven de kite boots veel steun, ook de demping is erg goed. Harde landingen zijn daardoor beter op te vangen. En omdat je vast zit heb je veel controle. Wakestyle kiters zijn om deze redenen van mening dat ze kiten met meer stijl en power.

Kiteboarden met boots is dus vooral geschikt voor kitesurfers die veel freestyle powermoves uitvoeren: handlepasses met de kite laag. Ook als je veel unhooked vaart, raileys springt, dan zijn kitesurf boots je volgende uitdaging. Houd je meer van hoge kite sprongen en harde kiteloops, dan zijn boots geen aanrader: crashes zullen heel hard aankomen.

Let er wel op dat er een hoop kracht op de inserts van je board komen. Deze kunnen uitscheuren als er te veel kracht op komt, check daarom of jouw board geschikt is om te varen met boots. 

Kite boots voor freestyle

  • Om te beginnen heeft het alleen zin als je op hoog niveau kan wakestyle kitesurfen met veel unhooked tricks. 
  • In de kiteboard boots zit je 100% vast, waardoor je bij een crash in moeilijkheden kan komen. 
  • Crashes komen vaak harder aan. De kite blijft vaak in de powerzone zitten.
  • Afterdrag, wanneer je crasht en je kite vliegt nog in de powerzone dan wordt je achter je kite aangetrokken. Je board is in dit geval het anker. Hierdoor zijn de crashes minder relaxt dan met pads.  
  • Je kitesurf board moet er tegen bestand zijn. Wanneer je kiteboard niet op boots is gebouwd is het mogelijk dat je de inserts eruit trekt. Check daarom altijd of je board hiervoor geschikt is. 
  • De kitesurf boot is lastiger aan te trekken.

Bij Telstar Surf hebben we kite boots van onder andere Duotone, Cabrina en Mystic in het assortiment.

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.