Freestyle boards

Freestyle boards

FREESTYLE BOARDS KOPEN

Freestylen is populair bij een kleine groep windsurfers. Vooral de jeugdige windsurfers vinden het een uitdaging om trucs als Shaka's, Spock's, Eslider's enzovoort uit te voeren op het water. Op vlak water of in kleine golven proberen zij dit soort moves vloeiend aan te elkaar te koppelen om elkaar of zelfs een jury te imponeren. Strand Horst is een surfspot waar veel freestyle windsurfers oefenen. Het vlakke water is voor de freestylers een groot voordeel. Daarnaast is de spot kilometers lang net kniediep, wat maakt dat je gemakkelijk weer opstapt na een mislukte move en veel kunt oefenen. 

Eigenschappen Freestyle boards:

  • De boards hebben een vlakke scoop - rockerlijn, waardoor ze zeer snel acceleren. 
  • Freestyle boards zijn breed voor de nodige stabiliteit en planeervermogen. 
  • Veel boards hebben op de bodem bij de rail ook scherpe rails, om slides mogelijk te maken. 
  • Een freestyle-board pop je gemakkelijk uit het water om air-tricks te maken. 

Het assortiment bij Telstar Surf bestaat uit freestyle boards van Starboard en JP Australia. Een freestyle board zal in de golven niet prettig varen. Een lang rak varen zoals een je met een freeride board kan doen is ook niet erg prettig op een freestyle board. Deze groep boards zijn zeer specifiek voor de moves op vlak water gemaakt.

Naast de freestyle boards zijn er ook wave-freestyle boards. Deze varen goed in de golven én zijn geschikt voor het maken van freestyle moves. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.