SUP leashes

SUP Leash kopen

Vooral in de golven heb je een SUP leash nodig. Wanneer je je wave SUP kwijtraakt gaat een golf er niet direct mee aan de haal. In vergelijking met een surfboard is een SUP een stuk zwaarder en groter, waardoor er tijdens een spoelbeurt veel meer kracht op de leash komt. Voor SUP heb je dus een leash nodig van dikker poly-urethane.

Tijdens de spoelbeurt krijg je door de golf via je SUP een ruk aan je enkel. Een langere SUP leash zal de kracht veel beter dempen dan een kort Stand UP Paddle leash. Een kortere SUP leash zal dus beter moeten dempen dan een lange. In het algemeen kan je stellen dat de lengte van je leash gelijk is aan je SUP. Een kortere leash kan je overwegen met als voordeel dat je weer sneller je SUP te pakken hebt bij een spoelbeurt. 

De meer geoefende suppers geven de voorkeur voor een korte SUP leash. Zij nemen op de koop toe dat ze meer risico lopen op een kopstoot met de SUP.

LET OP: wanneer je een val maakt, bescherm dan altijd je gezicht door je armen voor je hoofd te houden!

Leash voor allround SUP's

Een leash gebruiken is altijd verstandig, ook bij gebruik van een vlak water SUP. Gebruik voor een allround SUP een 10.0" leash. Voor een race SUP kan je een langere leash gebruiken gebruiken. 

Coiled of uncoiled leash?

Een SUP leash die door het water sleept remt je in theorie af. In ieder geval zal het je snelheid niet bevorderen. Een coiled leash (vergelijk het met een telefoonsnoer) voorkomt dit probleem grotendeels. 

Waar je SUP Leash dragen?

Je hebt de keuze om de leash om de knie of enkel te dragen. Meestal dragen suppers hem om de enkel, ondanks dat het wat nadelen kent. De kracht van een golf kan zeer groot zijn. De ruk aan de enkel kan zo sterk zijn dat de SUP leash van de voet afschiet. De leash net onder de knie is een bijzonder goed alternatief. Bij het surfen doe je hem aan het achterste been, zodat je er tijdens het golfrijden helemaal geen last van hebt. 

Kite leash merken

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.