5mm wetsuits

5mm wetsuits

Steamer wetsuit kopen

Een wetsuit moet strak, maar comfortabel zitten. Dit geldt zeker bij een 5 mm wetsuit. Comfort betekend naast warmte ook dat je voldoende beweging hebt en dat je je surfpak gemakkelijk aan en uit kan trekken. In principe kun je een surfpak kopen het beste in de surfshop doen nadat je een aantal surfpakken gepast hebt. Om online de juiste keuze te kunnen maken hebben wij bij elke wetsuit van 2019+ een maattabel toegevoegd zodat je daarop jouw keuze kan baseren.

Steamer wetsuit kopen

Steamers zijn in de regel 6 mm of 5 mm dik. De 5/3 is het meest gangbaar omdat dit het bijna het hele jaar bruikbaar is. Vanaf half maart tot eind november kan je er prima mee surfen. Met enkele hulpstukken onder je wetsuit kan je zelfs de hele winter door.

WAAR OP LETTEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN 5MM WETSUIT

Maat: Bij de aanschaf van een 5mm wetsuit is de maat het eerste waar je naar moet kijken. Bij een te lang of te kort wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn dan wanneer je de juiste maat heren wetsuit aan hebt.

Comfort: Een goed zittend surfpak is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een 5mm heren wetsuit. Als de comfort niet goed is ga je niet met een goed gevoel het water in en uit. Hierdoor zullen je prestaties ook minder worden waardoor je uiteindelijk minder plezier zal krijgen in de watersport die je uitvoerd. Om de juiste wetsuit te vinden zullen wij je adviseren om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten wetsuits in verschillende maten. 

Dikte: De dikte van een 5mm wetsuit is super belangrijk. De 5mm wetsuits worden ook wel steamer wetsuits genoemd. Deze wetsuits zijn zeer warm en kunnen gebruikt worden op koudere herfts of lente dagen, ook in de winter kan je de 5mm wetsuits aan doen met een neopreen laag er onder. Met de 5mm wetsuits ga je in iedergeval weinig tot geen kou ervaren!

Rits type: Er zijn verschillende wetsuits met verschillende soorten rits. Bij Telstar Surf zijn de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless heren wetsuits verkrijgbaar.
Een Back-Zip wetsuit heeft de rits aan de achterkant van de wetsuit zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je makkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip heren wetsuits hebben de rits aan de voorkant zitten, een voordeel van deze wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat ervoor zorgt dat water minder makkelijk door de rits heen komt.
De Zipless heren wetsuits hebben geen ristsluiting. Op het eerste gezicht zal je vast denken dat er daardoor veel water naar binnen kan komen, maar dat is niet zo! De No-Zip wetsuits worden steeds populairder omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn.

Verbinding: Er zijn twee verschillende soorten verbindingen in de wetsuits. Een van die twee verbindingen is de gestikte verbinding. Deze soort verbinding zorgt door middel van naden dat je neopreen goed aan elkaar blijft zitten. Een nadeel van deze verbinding is dat het makkelijker wind en water door laat komen.
De andere soort verbinding is de gelijmde soort. Deze verbinding raden wij aan als je met koud weer gaat varen. Een nadeel van de gelijmde 5mm heren wetsuits is dat ze een stuk duurder zijn dan de gestikte versies.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.