Kite reparatie

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kite reparatie materiaal kopen

Op zoek naar materiaal om je kitesurf gear te repareren? Bij Telstar Surf zit je helemaal goed! Met de juiste kennis kan je zelfs je eigen kapotte kite spullen repareren. Of dit nu je kite, kitebar of kiteboard is, het kan allemaal. Bekijk hier de materialen voor het uitvoeren van kite reparaties.

Kite repareren

Het gebeurt wel eens dat je tijdens het varen je materiaal kapot vaart. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je je kite hard op het water / land crashed of omdat je de kite perongeluk met de lijnen in iemand zijn kite stuurt. Hierdoor kan het zijn dat de kite lek raakt of scheurd. Ook kan het zijn dat een kite na verloop van tijd wat ouder wordt en hierdoor langzaam leeg loopt of dat er een klein gescheurtje in komt.

Wanneer een kite lek is kan het zijn dat er een scheurtje in de blader of in het ventiel zit. Je zult merken tijdens het varen dat de kite langzaam leeg loopt of dat je tijdens het oppompen de kite al zachtjes hoort sissen. Als het een klein scheurtje betreft kun je dit zelf repareren. Dit is te repareren met bijvoorbeeld Tear Aid, lijm of ventielen van u-stick

Wanneer het doek van de kite kapot is, zul je dit 'hopelijk' meteen zien. Een scheur in het kitedoek moet je namelijk zo snel mogelijk plakken. Vaar er vooral niet mee door want het is mogelijk dat de scheur alleen nog maar groter wordt. Plak daarom meteen het doek van de kite zodra je ziet dat hij stuk is. Het doek van de kite kan gerepareerd worden met spinnaker tape. Spinnaker tape is sterk en stevig genoeg om je kite weer helemaal als van ouds op te knappen. Is de scheur te groot om te plakken? Dan is het altijd mogelijk om je kite bij Telstar Surf in te leveren en te voorzien van een professionele kitereparatie. Wel daalt de doorverkoop prijs hierdoor dus voorkomen is beter dan genezen!

Kiteboard reparatie

Niet alleen je kite, maar ook je kiteboard kan schade oplopen. Dit kan komen door het varen in ondiep water of een val. 
Grote kans dat er wat krassen in je kiteboard zijn gekomen, netjes is het niet maar het is ook niet het einde van de wereld. Wanneer je de schade hebt ontdekt heb je de keuze om het zelf te repareren of een professional in te schakelen. Doe je dit zelf; dan raden wij aan om zorgvuldig te werk te gaan met epoxy.

Kom je er zelf niet uit, kom dan langs bij ons in de winkel of neem contact op. Wij helpen je graag in de shop om jou kiteboard weer aan het vliegen te krijgen!

Kitebar reparatie

De kitebar is één van de belangrijkste elementen binnen het kitesurfen. Daarom is het altijd belangrijk om tijdig je barlijnen te controleren. De lijnen van de bar kunnen versleten of verouderd zijn. Vervang tijdig de lijnen zodat ze niet tijdens de kitesessie breken. 

Hulp bij het repareren van je kite materiaal

Ondervind je belemmeringen tijdens het repareren van je kite materiaal? No worries! Ons team staat voor je klaar om je te helpen bij het repareren van het kite materiaal. Contacteer ons via de mail of telefoon voor advies of kom langs in onze winkel.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.