Impact vesten

Impact vesten

Impactvest

Een impactvest vangt harde klappen op. Dit kan gebruikt worden bij het oefenen van bijvoorbeeld je eerst sprongen. Een impact vest kan net even voor extra veiligheid gedragen worden. Zorg ervoor dat een impact vest goed aansluit, vergelijkbaar met een wetsuit. Als een impact vest goed aansluit zal deze niet continue omhoog schuiven. Dit kan gecheckt worden door de impactvest te passen en te kijken of deze niet, bij de schouders, boven de oren omhoog getrokken kan worden.

De kite impactvesten zijn speciaal ontworpen zodat de impactvesten goed passen met een kitetrapeze om. Een impactvest geeft niet zoveel drijfvermogen als een redingsvest, maar is wel vergelijkbaar met bijvoorbeeld je wetsuit. De wetsuit die je draagt levert iets van drijfvermogen en datzelfde drijfvermogen zal een impactvest ook leveren. Mochten er twijfels zijn over de maatvoering, is het alijd mogelijk om deze te passen bij Telstar Surf. 

Ook is het mogelijk te kiezen voor drijfvesten. Drijfvesten zijn zeker anders dan impact vesten. Impactvesten zijn, zoals de naam het al suggereert, bedoeld om jou na een val bovenwater te houden. Soms ben je niet bedacht op bepaalde stromingen, koudheid of een ongeluk. Gebruik tijdens het kite daarom een drijfvest om jezelf bovenwater te houden. Bij het kiezen van de juiste drijfvest kies je daarom voor een drijfvest die goed aansluit. Het is niet de bedoeling dat een drijfvest boven je hoofd schiet als je valt.  

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.