Dames wetsuits

Dames wetsuits

Producten 1-24 van 270

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 270

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dames wetsuit kopen - Bij Telstar Surf

Wanneer je 100% zeker wilt zijn van de juiste keuze ontkom je niet aan het passen van een wetsuit. Dit gaat natuurlijk het gemakkelijkst in de surfshop, maar doe het anders zorgvuldig thuis. Je surfpak moet enerzijds strak aansluiten, maar wél comfortabel. Comfortabel betekent onder andere dat je bewegingsvrijheid hebt, en dat je gemakkelijk in en uit het surfpak kan komen. Bij het kopen van een wetsuit moet je op een heel aantal dingen letten. In het kort beschrijven we de belangrijkste punten.

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een dames wetsuit

  1. Soort neopreen: er is een verschil in enkle en doublelined neopreen. Het doublelined neopreen heeft een beschermende stof aan de buitenkant van het surfpak. Dit betekent onder andere dat het een langere levensduur heeft ten opzichte van single lined neopreen. Een nadeel van doublelined neopreen is dat het surfpak minder warm is.
  2. Dikte van je surfpak: dames wetsuits zijn te koop van 3 tot 6 mm. De juiste dikte hangt mede af van de temperatuur waarbij je wil windsurfen of kitesurfen. Daarnaast speelt je fysieke gestel natuurlijk ook een grote rol. 3 mm wetsuits gebruik je uitsluitend in de zomer. Een 5 mm is in de regel de meest algemene wetsuit voor de Nederlandse omstandigheden. 
  3. Naden: bij 3 mm wetsuits moet je goed letten op de naden. De voordeligere dames surfpakken hebben een naad die volledig doorgestikt is. Deze éénvoudige manier van stikken heeft als nadeel dat wind en water gemakkelijk door het surfpak komen, waardoor het snel koud aanvoelt. Er zijn ook gelijmde naden. Deze manier van het neopreen bij elkaar houden houdt veel meer water en wind tegen dan de gestikte naden.
  4. Mouwen: windsurfers willen ruimere mouwen in het surfpak hebben, omdat de onderarmen opzetten tijdens het windsurfen. Golfsurfers willen juist krappe mouwen hebben om instroming van water tegen te gaan. 
  5. Waterblock: veel dames wetsuits hebben tegenwoordig een waterblock. Dit is een doorlopend stuk neopreen dat over de rug loopt om instromen van water tegen te gaan.
  6. Prijs/kwaliteit verhouding: duurdere dames wetsuits hebben een betere kwaliteit neopreen wat de beweging ten goede komt. 
  7. Isolatie: duurdere surfpakken hebben vaak extra materialen aan de binnenkant van het surfpak om de isolatie te verbeteren. 

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.