Wave boards

Wave board kopen

Als je bij het zien van golven al blij wordt en windsurfer bent is wave windsurfen misschien wel iets voor jou! Wavewindsurfen varieert heel erg omdat niet elke golf even groot is en je dus op elke golf een andere sprong of trick kan maken.

Wave windsurfers kunnen goed terecht bij Telstar Surf omdat er voor hen een grote collectie windsurf boards klaarligt. Deze collectie bestaat uit de meest bekende en grote merken, denk hierbij aan: Fanatic, JP Australia, Tabou, Severne en Naish.

Soorten waveboards

Er zijn verschillende soorten waveboards, om de juiste voor jou te vinden leggen we hieronder de verschillen uit zodat jij de beste keus kan maken voor het aanschaffen van een waveboard.

Freewave board

Een freewave board is een combinatie tussen een wave en freestyle board. Een waveboard heeft niet dezelfde shape als een freestyle board. Hierdoor is het moeilijker om tricks mee te maken. Een freewaveboard heeft een speciale shape gekregen waardoor je tricks kan maken en kan wave windsurfen. Een perfect board voor de freestyle en wave windsurfer!

Quad waveboard

Een Quad waveboard vaar je in een skate-achtige stijl. Daarnaast heb je op dit board een ander soort windsurf zeil nodig. op een Quad waveboard gebruik je zeilen waarbij het drukpunt naar achteren en hoger ligt. De quad vin waveboards hebben een radicaler imago dan de singletrusters, wat per definitie niet zo hoeft te zijn. De scoop rocker lijn, rail en outline zijn veel meer van invloed op de uiteindelijke wenbaarheid. Bij de keuze is vooral de andere vaarstijl van een Quad waveboard iets om rekening mee te houden.

Single Truster waveboard

Single Truster wave boards worden meer over de mast en voorvoeten gevaren. Ook voor de single Trusters geldt dat je je zeilkeuze hierop moet afstemmen. Het drukpunt van deze zeilen ligt zeer dicht tegen de mast. Een Singe Truster waveboard kan je in veel fin-setup’s varen, hierdoor kun je het board naar eigen voorkeuren afstemmen.

Specificaties

  • Waveboards hebben minder volume nodig omdat ze daardoor makkelijker varen op de golven
  • De meeste waveboards hebben 3 voetbanden in plaats van 4
  • Waveboards zijn vaak smal zodat ze makkelijker draaien op golven

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.