Wave boards

Wave boards

Wave Windsurfboard kopen

In grote lijn onderscheiden we twee soorten waveboards. De quad waveboards en de single truster waveboards. De keuze voor het soort waveboard is afhankelijk van je vaarstijl. Bij Telstar Surf verkopen wij onder andere Fanatic, Naish, Starboard en Tabou.

QUAD WAVEBOARD

Een Quad waveboard vaar je meer over je beide voeten met een skate-achtige stijl. Daarnaast heb je er andere zeilen op nodig. Op een Quad waveboard gebruik je zeilen waarbij het drukpunt verder naar achteren en hoger in het zeil ligt. Quadwaveboards hebben een radicaler imago dan de single-trusters, wat per definitie niet zo hoeft te zijn. De scoop rocker lijn, rail en outline zijn veel meer van invloed op de uiteindelijke wendbaarheid. Bij de keuze is vooral de andere vaarstijl van een Quad-waveboard iets om rekening mee te houden. 

SINGLE TRUSTER WAVEBOARD

Single Truster wave boards worden meer over de mast en voorvoeten gevaren. Ook voor de Single trusters geldt dat je je zeilkeuze hierop moet afstemmen. Het drukpunt in deze zeilen ligt zeer dicht tegen de mast. Een Single truster waveboard kan je in veel fin-setup's varen, waardoor je het board helemaal op jezelf kan afstemmen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.