RDM masten

Windsurf RDM mast kopen 

Op zoek een goede windsurfmast van RDM? Met een ruim aanbod RDM masten weet je zeker dat er wel eentje voor jou tussen zit! Laat je adviseren in onze (online) shop als je er niet uitkomt, de mast is immers een belangrijk onderdeel van je windsurf materialen.

Wat is een RDM mast 

RDM staat voor Reduced Diameter Mast. Het verschil tussen RDM en SDM zit hem voornamelijk in de diameter. Een RDM mast heeft een dunnere diameter dan een SDM mast. Daarnaast is de wanddikte van een RDM mast dikker. Hierdoor is de mast steviger maar helaas ook iets zwaarder. De RDM masten worden gebruikt voor onder andere freestyle en wave sessies, waarbij vaak harde klappen op het water gemaakt worden. Met een RDM mast is de kans stukken kleiner dat de mast breekt. 

Gebruik van RDM masten 

De RDM masten worden veelal in de freestyle en wave discipline gevaren. Maar ook freeriders kunnen een RDM masten gebruiken, dit verschilt per zeil. Onder de meeste zeilen op onze site staat welke maat je nodig hebt, wanneer dit niet te zien is kan je altijd contact opnemen met onze shop of bij de leverancier kijken.
RDM masten hebben plus maar ook minpunten in vergelijking met SDM masten, welke dat zijn zie je hieronder:

  • Voordelen van een RDM mast: RDM masten zijn veel sterker en kunnen daardoor hardere klappen opvangen.  Een RDM mast schuif je makkelijker in de luff. 
  • Nadelen van een RDM mast: RDM masten hebben een aangepaste mastverlenger nodig. RDM masten zijn specifiek gericht op freestyle- en wave windsurfen. Ook zijn de RDM masten wat zwaarder dan SDM masten. 

Om je verder op weg te helpen hebben wij op onze Telstar Surf tips pagina een artikel geschreven over “masten wetenschap” met meer informatie over het kopen van de juiste mast. Mochten er nog onduidelijkheden of vragen zijn, neem dan vooral contact op met onze shop!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.