RDM masten

RDM Masten - Telstar Surf

Het woord RDM staat voor Reduced Diameter Mast. De RDM masten hebben dezelfde omvang als de SDM alleen hebben ze een dikkere binnenwand. Door de dikkere binnenwand zijn de RDM masten goed te bevaren met wave, freestyle en freeride zeilen. Harde klappen op het water of golven die op je inbeuken kunnen ervoor zorgen dat de mast beschadigd raakt, daarom is een RDM beter als een SDM. SDM masten worden niet gebruikt door freestylers, wave en freeride windsurfers omdat deze masten niet sterk genoeg zijn.

Gebruik van RDM masten

De RDM masten worden vaak gebruikt in de freestyle en wave disciplines. Freeriders kunnen ook RDM masten gebruiken, dit ligt alleen aan welk windsurfzeil je hebt. RDM masten hebben een dikkere binnenwand waardoor ze erg sterk zijn. De latten van je windsurfzeil glijden gemakkelijker over de RDM masten ten opzichte van de SDM masten waardoor er snelle rotaties gemaakt kunnen worden. Alle RDM masten zijn in verschillende maten te verkrijgen, om te voorkomen dat je de verkeerde mast bij je zeil koopt moet je altijd goed letten op de maattabel op je zeil. Als je een zeil van 2019+ bij Telstar Surf koopt kun je de maattabellen bij de zeilen zelf zien.

Voordelen van RDM masten

De RDM masten hebben een heel aantal voordelen ten opzichte van de SDM masten, namelijk:

  • RDM masten zijn veel sterker en kunnen dus hardere klappen opvangen ten opzichte van de SDM masten
  • De latten in je windsurfzeil gaan gemakkelijk over de RDM mast
  • RDM masten zijn makkelijker in de luff te schuiven dan de SDM masten

Nadelen van RDM masten

Er zijn ook een aantal nadelen van de RDM masten ten opzichte van de SDM masten, namelijk:

  • RDM masten hebben een speciale mastvoet nodig
  • RDM masten zijn specifiek gericht op het freestylen en wave windsurfen
  • Doordat RDM masten een dikkere binnenwand hebben zijn ze iets zwaarder dan dat de SDM masten zijn

Om je nog beter op weg te kunnen helpen hebben wij bij Telstar Surf tips ook een masten wetenschap pagina gemaakt met meer tips over het kopen van de juiste RDM mast. Voor meer informatie of vragen kan je Telstar Surf altijd E-Mailen of bellen!

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.