Aluminium gieken

Aluminium giek kopen

Een aluminium giek is een geschikte giek voor de windsurfers die niet vaak op het water staan of een niet al te groot budget hebben. De aluminium gieken doen niet onder aan kwaliteit bij windsurfenzeilen van <7.0m2. Dit komt doordat deze zeilen minder stijfheid vereisen van de giek. Ook hebben de aluminium gieken minder last van puntbelasting. Dit houdt in dat als je de giek een keer ergens op laat vallen hij niet direct kapot is. Bij carbon gieken is er de kans dat er een scheurtje in de giek komt wat uiteindelijk tot minder performance zal leiden. De aluminium gieken zijn licht en erg sterk en hebben een prijsklasse variërend van €100,- tot €300,-.

Een aluminium giek kan je beter niet gebruiken op zeilen van >7.0 m2 omdat deze zeilen meer stijfheid vereisen, sneller reageren en meer controle geven tijdens het windsurfen met een carbon giek. 

Welke aluminium giek past bij jou?

Aluminium gieken zijn er in verschillende prijs klassen. Een goedkopere giek is geschikt voor de windsurfers die recreatief willen windsurfen en niet naar extreem materiaal zoeken. Een wat duurdere aluminium giek is een goede optie voor de windsurfers die opzoek zijn naar hogere performance maar geen carbon giek willen aanschaffen. De prijs klasse van de aluminium gieken ligt gemiddeld tussen de €100,- tot €300,-.

Als je nog meer vragen hebt over het aanschaffen van de juiste giek, dan kan je altijd langs komen in onze shop of contact opnemen via de telefoon of mail!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.