Caps & beanies

Caps & beanies kopen

Ben jij een sportieve kite- of windsurfer die doorgaat tot het vriespunt? Dan zul je het vast en zeker welleens koud hebben gehad..... Lees hieronder waar een beanie of een cap aan moet voldoen en of een cap of beanie interessant is voor jou. 

Jezelf beschermen tegen de kou op het water

Om jezelf tegen de kou te kleden zijn er goede oplossingen bedacht. Allereerst is een warm wetsuits een aanrader. Een goed surfpak zorgt er al voor dat je het minder snel koud krijgt. Daarnaast kunnen ook surfhandschoenen of surfschoenen jou een hoop kou ontnemen. Maar echter blijft het feit dat het dan alsnog koud kan zijn. Een mens verliest de meeste kou via zijn hoofd. Daarom kan het dragen van een cap of een beanie veel bijdragen aan de warmte in je lichaam. Mocht je het na deze opties nog niet warm genoeg hebben? Dan is een windstopper zeker nog één hele slimme oplossing. De windstopper houdt de koude wind weg van je wetsuit waardoor je het sneller warm zult hebben. 

Bij de Telstar Surf shop ligt een groot aanbod klaar aan beanies en caps zodat iedereen keuze heeft in vele producten.

Waar op letten bij het aanschaffen van een cap of beanie

Soort: Er zijn verschillende soorten hoofdbeschermers. Zo is er de hood, de beanie en de cap. Een hood is puur gericht op het beschermen van je hoofd en eventueel de nek in koude weersomstandigheden. Sommige hoods hebben ook een kleine cap waardoor je ogen ook beschermt blijven tegen de zon. De beanie is een muts gemaakt van neopreen, de beanies zijn ideaal voor de koudere herfst of lente dagen. De beanies houden je hoofd warm en comfortabel. De caps worden vaak gebruikt in de zomer en hebben als functie om de ogen te beschermen tegen het felle zonlicht.

Dikte: De dikte van een hood of beanie is afhankelijk in welke weersomstandigheden je van plan bent het water op te gaan zoeken. Een dikkere hood of beanie zal meer bescherming bieden tegen de kou tijdens het wind- of kitesurfen dan de dunnere hoods of beanies.

Maat: De maat van je beanie of hood speelt een belangrijke rol. Een te grootte of te kleine beanie of hood kan oncomfortabel aanvoelen. Om dit te voorkomen raden wij je aan om de hood of beanie eerst aan te trekken voordat je er het water mee op gaat. Dit kan je in de Telstar Surf shop of thuis doen.

Voor meer advies over de surf caps & beanies kan je contact opnemen of langskomen bij Telstar Surf!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.