Kite leashes

Kite leashes

Kiteleash kopen

Een betrouwbare kiteleash is een must-have voor iedere kitesurfer. Wij verkopen kite leashes van de grote merken, waaronder Mystic en ION. Om eenvoudig een kiteleash te kopen lees je hieronder een paar eigenschappen van een kiteleash aan waar je op moet letten.

Lengte van de leash

Freeriders vinden een short-leash prettig, want deze zit niet zo in de weg. Bij unhooked moves is een shortleash niet handig. De meeste kiteleashes zijn ongeveer een meter lang. Dit is een zeer allround lengte die eigenlijk voor iedere kitesurfer prima werkt. Sommige wakestyle kitesurfers geven de voorkeur aan een extra lange kite leash.

Afwerking van de leash

De basis van een kite leash bestaat uit een band van polyesther. Dit kan met name op je blote benen ruw aanvoelen (zeker bij een verbrande huid). Sommige kiteleashes zijn afgewerkt met neopreen, wat fijner aanvoelt aan je benen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.