Kite leashes

Producten 1-12 van 19

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 19

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kite leash kopen

Ben jij opzoek naar een kite Leash? Een betrouwbare kite leash is een must-have voor iedere kitesurfer. Je weet nooit wat er gebeurd op water, maar met de juiste kite leash sta jij altijd veilig op het water. De leashes zijn beschikbaar in veel verschillende soorten maten, kleuren en modellen. Denk maar het verschil tussen een long leash en short leash. Maar welke leash kan ik eigenlijk het best hebben? 

Kite safety leash

Als kiter is het altijd van belang om een safetyleash te hebben. Je draagt de leash aan je kite harness / trapeze en zit bevestigd aan je kite. Mocht je tijdens het kite in de problemen komen en je trekt je safety, dan zorgt de leash ervoor dat je kite volledig zal depoweren. De kite valt gedepowerd in het water en je kunt veilig je kite binnen halen. Mocht je om wat voor reden dan ook, je kite moeten releasen, dan is het van belang dat je je release bij de hand hebt. Je moet je release altijd kunnen trekken. 

Lengte van de leash

Bij een beginnende kitesurfer wil je altijd een korte leash hebben, een lange zorgt alleen maar voor frustratie aan het begin. Een lange leash kan in de weg zitten en je zult hem niet nodig hebben. De meeste freeriders vinden een short-leash prettig, aangezien deze niet in de weg zit. Bij unhooked moves is een shortleash niet handig. De meeste kiteleashes zijn ongeveer een meter lang. Dit is een zeer allround lengte die eigenlijk voor iedere kitesurfer prima werkt. Sommige wakestyle kitesurfers geven de voorkeur aan een extra lange kite leash. 

Afwerking van de leash

De basis van een kite leash bestaat uit een band van polyesther. Voor een short leash is dit prima. Metname een lange leash kan ruw aanvoelen bij het landen of maken van een unhooked tricks zoals een handlepass (zeker bij een verbrande huid). Sommige kiteleashes zijn daarom afgewerkt met neopreen, wat fijner aanvoelt als de leash om je heen gewikkeld zit.

Bij Telstar Surf zijn wij beschikbaar voor vragen en tips over het aanschaffen van je juiste kite leash. Wij hebben kite leashes van de grote merken, als Mystic en ION. Kom of bel gerust!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.