4mm wetsuits

4mm wetsuits

Herfst en lente wetsuit kopen

Een wetsuit moet strak, maar comfortabel zitten. Dit geldt zeker ook bij een 4 mm wetsuit. Comfort betekend naast warmte ook dat je voldoende beweging hebt en dat je je surfpak gemakkelijk aan en uit kan trekken. In principe kun je een surfpak kopen het beste in de surfshop doen nadat je een aantal surfpakken gepast hebt. Om je online te ondersteuenen hebben we bij alle wetsuits van 2019+ een maattabel toegevoegd waardoor je makkelijker een keuze kan maken. 

WAAR OP LETTEN BIJ DE AANSCHAF VAN EEN 4MM WETSUIT

Maat: Bij de aanschaf van een 4mm wetsuit is de maat erg belangrijk. Bij een te lange of te korte wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn dan wanneer je de juiste maat wetsuit aan hebt.

Comfort: Een comfortabel surfpak is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een 4mm wetsuit. Als de comfort niet goed is ga je niet met een goed gevoel het water in en uit. Hierdoor zullen je prestaties ook minder worden waardoor je uiteindelijk minder plezier zal krijgen in de watersport die je beoefend. Om de juiste wetsuit te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten wetsuits. 

Dikte: De dikte van een 4mm wetsuit is super belangrijk. Deze wetsuits zijn lekker warm en kunnen gebruikt worden in de herfts of op lente dagen.

Rits type: Er zijn verschillende wetsuits met verschillende soorten rits. Bij Telstar Surf zijn de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless wetsuits verkrijgbaar.
Een Back-Zip wetsuit heeft de rits aan de achterkant van de wetsuit zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je makkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip wetsuits hebben de rits aan de voorkant zitten, een voordeel van deze wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat resulteert in minder water dat door het pak komt.
De Zipless wetsuits hebben geen rist sluiting. Op het eerste gezicht zul je vast denken dat er daardoor veel water naar binnen kan komen, maar dat is niet zo! De No-Zip wetsuits worden steeds populairder omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn.

Verbinding: Er zijn twee verschillende soorten verbindingen in de wetsuits. Een van die twee verbindingen heet de gestikte verbinding. Deze soort verbinding zorgt door middel van naden dat je neopreen goed aan elkaar blijft zitten. Een nadeel van deze verbinding is dat het makkelijker wind en water door laat komen.
De andere soort verbinding is de gelijmde soort. Deze verbinding raden wij sterk aan als je met kouder weer gaat varen of als je een heel degelijk pak wilt. Een nadeel van de gelijmde 4mm wetsuits is dat ze een stuk duurder zijn dan de gestikte versies.

Lagen: Deze 4mm wetsuits kan je in twee soorten materialen kopen. Het singlelined neopreen is warm, maar kwetsbaarder. De doublelined wetsuits zijn sterk maar koelen sneller af.

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.