4mm wetsuits

4mm wetsuit kopen

Ben jij opzoek naar een 4mm heren wetsuit? Een wetsuit dient allereerst voor extra warmte. Een wetsuit is alleen warm als deze goed aanlsuit. Daarom moet een wetsuit moet strak, maar ook comfortabel zitten. Comfort betekend naast warmte ook dat je voldoende beweging hebt en dat je je surfpak gemakkelijk aan en uit kan trekken. Er zijn veel verschillende soorten wetsuits. Een 4mm heren wetsuits is een wetsuit die niet mag ontbreken in je collectie. Een 4mm wetsuit heeft eigenlijk meerdere voordelen. Wanneer het te warm is voor je winterpak en te koud voor bijvoorbeeld een shorty kan een 4mm wetsuit ideaal zijn. Ook doe je na verhouding langer met je wetsuits omdat je gedurende het hele jaar je wetsuits rouleert. 

Belangrijk bij het kopen van een 4mm mannen wetsuit. 

Maat: Bij de aankoop van een 4mm heren tsuit is de maat erg belangrijk. Bij een te groot of te klein surfpak heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn dan wanneer je de juiste maat wetsuit aan hebt.

Comfort: Een comfortabel surfpak is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een 4mm wetsuit. Als je niet comfortabel in je wetsuit zit ga je niet met een goed gevoel het water op. Hierdoor gaan je prestaties ook minder worden. Om de juiste wetsuit te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten en maten wetsuits. 

Dikte: De dikte van een 4mm wetsuit is super belangrijk. Deze wetsuits zijn lekker warm en kunnen gebruikt worden in de herfts of op lente dagen.

Rits type: Er zijn verschillende wetsuits met verschillende soorten rits. Bij Telstar Surf zijn de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless heren wetsuits verkrijgbaar.
Een Back-Zip heren  wetsuit heeft de rits aan de achterkant van het surfpak zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je gemakkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip heren wetsuits hebben de rits aan de voorkant van het surfpak zitten, een voordeel van deze wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat resulteert in minder water dat door het surfpak komt.
De Zipless heren wetsuits hebben geen ristsluiting. Op het eerste gezicht zal je vast denken dat er daardoor veel water naar binnen kan komen, maar dat is niet zo! De No-Zip wetsuits worden steeds populairder omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn.

Verbinding: Er zijn twee verschillende soorten verbindingen in de wetsuits. Een van die twee verbindingen heet de gestikte verbinding. Deze soort verbinding zorgt door middel van naden dat je neopreen goed aan elkaar blijft zitten. Een nadeel van deze verbinding is dat het makkelijker wind en water door laat komen.
De andere soort verbinding is de gelijmde soort. Deze verbinding raden wij sterk aan als je met kouder weer gaat varen of als je een heel degelijk pak wilt. Een nadeel van de gelijmde 4mm wetsuits is dat ze een stuk duurder zijn dan de gestikte versies.

Lagen: De 4mm heren wetsuits kan je in twee soorten materialen kopen. Het singlelined neopreen is warm, maar kwetsbaarder. De doublelined wetsuits zijn sterk maar koelen sneller af.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.