Kite pompen

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kite pomp kopen

Om je kite op te kunnen pompen heb je een kitepomp nodig. De meeste kites die gebruikt worden op het water zijn voorzien van een tube, ook wel een tubekite genoemd. Deze tubekites te laten vliegeren zullen ze eerst opgepompt moeten worden.
De kites zonder tube zijn zo genoemde powerkites. Het voordeel van een tubekite is dat deze voorzien kunnen worden van lucht. Doormiddel van een kite pomp, voorzie je de kite van lucht en daarmee de juiste shape. Ideaal om vervolgens mee het water op te gaan.  

Verschil tussen de kitepompen

Als je opzoek bent naar een kitepomp zie je veel aanbod in kitepompen. De grootte van de kitepomp kan nogal verschillen tussen de merken en types. We zien nog steeds vaker de kitepomp 2.0, welke geliefd is bij veel kiters. Elke kitepomp heeft uiteindelijk dezelfde functie, het oppompen van je kite. De kite pompen hebben allemaal een dubbele slag, waardoor je twee keer zo snel je kite vol pompt. Echter zitten er kleine verschillen in iedere kitepomp. De grootste verschillen van een kitepomp zitten hem in de:

  • Slang
  • PSI / druk meter
  • Grootte van de kitepomp

De meeste kitepompen voorzien van een geïntegreerde PSI meter zodat je precies weet wanneer er genoeg druk is opgebouwd. Met de PSI meter kun je exact zien hoeveel hoeveel lucht er in de kite zit. Hoe groter de pomp is, hoe meer lucht je in één keer in de kite krijgt. Hierdoor is je kite in mum van tijd opgepompt!

Hoe hard moet je je kite oppompen? 

Allereerst is het van belang om te weten hoeveel lucht je eigenlijk uberhaupt in je kite moet stoppen? Hoe meer lucht je in je kite pompt hoe harder de kite zal zijn. Het blijft een persoonlijke voorkeur, maar toch is het van belang dat je je kite lekker hard oppompt. Gemiddeld zal er ongeveer 9 PSI in een kite gaan. 

Hoe harder de kite is hoe beter de kite zijn vorm behoudt. Een harde kite zal beter zijn shape behouden. Hierdoor stuurt de kite directer en blijft hij zijn vorm behouden bij vlagerigere wind of als die in het water ligt. Als de kite in het water ligt is die hierdoor eenvoudiger te relaunchen. 

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuur. Als je je kite hard oppompt in warme omstandigheden en je gaat een dagje lekker op kite-vakantie, dan is het van belang dat je kite niet maximaal hard opgepompt wordt. De warme lucht in de kite kan in de loop van de dag uitzetten en hierdoor kan je kite ontploffen. Houdt er ook rekening mee als je weet dat je de kite veel zult gaan crashen, omdat je bijvoorbeeld nieuwe tricks zult oefenen, om de kite niet op zijn allerhardst op te pompen. 

Is mijn kite hard genoeg opgepompt? 

Er zijn verschillende trucks om te bepalen of je kite hard genoeg is opgepompt. Uiteraard kan je gebruik maken van de PSI / druk meter. Maar ook kun je zonder PSI meter kun checken hoe hard je kite opgepompt moet worden. 

  1. Pomp de kite op tot je voelt dat het zwaar wordt
  2. Tik met je vingers op de leading edge. Als je een hoog 'pojink' geluid hoort weet je dat je kite hard genoeg is opgepompt
  3. Als laatste check kun je ook je kite bij de leading edge pakken en proberen je kite te buigen. Wanneer deze eenvoudig buigt dan kan er zeker nog wat lucht bij. Als je kite nauwelijks buigt, dan weet je dat je goed zit!  

Hoe lang gaat een kitepomp mee?

Een kitepomp gaat vaak wel jaren mee. Het kopen van een goede kitepomp is daarom ook erg belangrijk. Hoe lang een kitepomp meegaat ligt ook aan hoe vaak een kite pomp wordt gebruikt en hoe je er mee omgaat. Vaak zijn het de slangetjes bij een kitepomp die eerst kapot gaan door een onbenullige actie. Een kite pomp kan echt wel een jaar of 2/3 mee gaan of langer!

Kitepompen bij Telstar Surf

Bij Telstar Surf zijn kitepompen verkrijgbaar van professionele merken als Bravo, Naish, Mystic, ION, Ozone, F-One, Duotone en meer. 

Voor nog meer vragen en informatie over de kitepompen kan je altijd langskomen of contact met ons opnemen!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.